2024. május 6., hétfő

#317. Sorozatajánló - S.W.A.T

Na, már sorozatról is régen írtam. Már egy ideje a S.W.A.T. című sorozattal birkózok. Általában szeretem az akciósorozatokat, és azt is mondhatom, hogy ez elég jó. Bár meg kell mondjam, hogy az ilyen típusú sorozatoknál jobban érdekelnek a párbeszédek, a lelkizések, a másik segítésére való odafigyelés, és persze a romantikus részek is. Kevésbé érdekel az akció, ahogy szaladgálnak és lődöznek. Ezekbe többször bele is szoktam pörgetni.

Az az igazság, hogy nekem a film sokkal jobban tetszett. Elsősorban azért, mert Jeremy Renner játszott benne, még ha rossz fiú is volt benne. Azért egy Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Jeremy Renner trió után, elég nehéz jó sorozatot csinálni belőle, legalábbis szerintem. Így gondoltam. 

2017-ben meg is csinálták belőle a sorozatot, főszerepben Shemar Moore-ral, akit a legtöbben a Gyilkos elmék című sorozatból ismerhetnek. Én azt is elkezdtem, de túl sok volt benne a gyagyás sorozatgyilkos, meg kicsit erősnek is éreztem. Na, a lényeg, hogy ő vette át S.L.Jackson helyét. Colin Farrell helyét pedig a számomra ismeretlen Alex Russell vette át.

Alapvetően megvagyok vele, megnéztem az 1-6. évadot. Van 7. is, csak még nincs szinkonja, meg felirata sem. Megvárom.

A Los Angeles-i S.W.A.T. tisztje, Daniel "Hondo" Harrelsont azzal bízzák meg, hogy egy magasan képzett egységet irányítson abban a közösségben, amelyben felnőtt. Megpróbál stratégiai egyensúlyt teremteni a két világ között: egyrészt lojális akar maradni az utca világához, amelyben a zsaruk néha ellenségnek számítanak, valamint bajtársi hűség fűzi a kék egyenruhás társaihoz is. Hondo meggyőzi csapatát, hogy bízzanak a kommunikáció erejében, és szavazzanak bizalmat neki az erővel és az agresszióval szemben. De amikor beüt a krach, ezek a megingathatatlan férfiak és nők a gyakorlatban is kipróbálhatják a kiképzés során elsajátított készségeiket.

Az én kedvenc szereplőm Jay Harrington, aki David "Deacon" Kay szerepét játssza. Nemcsak azért szeretem, mert tök jól néz ki (ami nem utolsó szempont), bár itt mindenki eléggé ki van gyúrva, hanem a szerepe miatt is. Egy sokgyerekes, hívő, komoly férfit játszik, aki a csapatban is ott segít és lelkigondoz, ahol kell. Ráadásul Széles Tamás remek szinkronhang neki. Annyira illik a hangja ehhez a karakterhez.

Szóval (csak mondom) Jay Harrington bekerült a 20-as listámra. Lehet, lassan bővíteni kell. :)

Én úgy néztem, hogy közben vasaltam vagy pakoltam. Egyszer nézhető sorozat nekem.
 Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése