2024. május 21., kedd

Minden nap ünnep! -05.21.

 Nemzetközi Teanap – május 21.


 
A nemzetközi teanapot minden év május 21-én ünneplik. Ezen a napon a tea szerelmesei találkoznak, hogy megünnepeljék kedvenc italukat. A Nemzetközi Teanap a teatermelés és -fogyasztás fenntartásának módjait is népszerűsíti. Ezen a napon a tea jelentőségét is megismerhetjük az éhezés és a szegénység leküzdésében. Meglepődhet, ha megtudja, hogy világszerte milliók számára a tea a legkedveltebb ital. Az emberek másodpercenként 25 000 csésze teát fogyasztanak el, ami azt jelenti, hogy naponta több mint kétmilliárd csésze teát fogyasztanak el. Ha stílusosan szeretne ünnepelni, tekintse meg a tea szerelmeseinek szóló ajándékok útmutatóját.
2005-ben a teatermelő országok összeültek, hogy megünnepeljék a nemzetközi teanapot. Ezek az országok Srí Lanka, Nepál, Indonézia, Kenya, Malajzia és Uganda voltak. 2019-ben a Tea Kormányközi Csoportja úgy döntött, hogy május 21-én ünnepli a nemzetközi teanapot. Az ENSZ igent mondott a 2019. december 21-i ünnepségre. Az ENSZ első hivatalos nemzetközi teanapját 2020. május 21-én ünnepelték.
Az előrejelzések szerint a világ népességének növekedésével a teát fogyasztók száma is növekszik. A tea nagy népszerűségnek örvend Indiában és Kínában. Ez a két ország önmagában a világ teljes népességének 37%-át teszi ki, ami azt jelenti, hogy jelentős számú teakedvelő él Indiában és Kínában. A legenda szerint Shen Hung kínai császár fedezte fel a teát, amikor egy fa levelei belefújtak a forrásban lévő vízbe. Imádta a forró folyadékot, és az emberiség azóta sem nézett vissza.
Azon kívül, hogy ízlés szerint iszik, a teázásnak számos egészségügyi előnye is van. A tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szívroham és a szélütés kockázatát, segítik a fogyást, védik a csontokat, megakadályozzák a fogak elvesztését, erősítik az immunrendszert, segítenek a rák elleni küzdelemben, megnyugtatják az emésztőrendszert és ellazítják a testet. A szokásos teafogyasztók szintén kisebb valószínűséggel halnak meg idő előtt. A szokásos teafogyasztók hetente legalább háromszor isszák az italt. Úgy tűnik, hogy a zöld teának több egészségügyi előnye van, mint a fekete teának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése