2024. május 11., szombat

Minden nap ünnep! - 05.11.

 Országos Minigolf Nap – május 11


Nagy rajongója vagyok a Minigolfnak. Családilag is szeretjük. Vicces és örömtelivé teszi a pillanatokat. 
 
A Minigolf Nemzeti Napját május minden második szombatján tartják. Tudtad, hogy a minigolfot eredetileg azért találták ki, hogy a nők golfozhassanak? Bár a golf befogadóbbá vált, és minden nemű ember játssza a játékot, a minigolf népszerűsége még mindig nem csökkent. Ahogy a neve is sugallja, a minigolf a golf mini változata rövidebb pályákkal, de ugyanannyi lyukkal. Ezenkívül a minigolf pályák általában tematikusak, és különféle akadályokat tartalmaznak, hogy a játékot még nagyobb kihívás és izgalmas legyen.
 
A minigolf eredete a 19. századi viktoriánus Skóciába vezethető vissza, amikor a nők sportolásban vagy energikus tevékenységben való részvételét rosszallták. 1827-ben a St. Andrews-i Ladies Putting Club megkerülte ezt a hagyományos normát azzal, hogy létrehozta az első golfütőt a golf iránt érdeklődő nők számára.
 
Az 1900-as években a minigolf pályák kezdtek megjelenni az Egyesült Államokban, szabványossá és sorozatgyártássá váltak. Az első ilyen pálya az 1916-os Thistle Dhu, az 1927-es Tom Thumb golfütő, Garnet Cartertől. Thomas McCullough Fairborn által 1922-ben kifejlesztett mesterséges zöld (gyapotmaghéj, homok, olaj és festék keverékéből) olcsóbbá tette a minigolfpályák építését. Hamarosan minigolfpályák kezdtek megjelenni szerte az Egyesült Államokban, beleértve New York város háztetőit is. A nagy gazdasági világválság idején, az 1930-as évek végén a minigolfpályák gyártása leállt, és sok minigolf-üzlet elkezdett bezárni. Ennek eredményeként az Egyesült Államokban a legtöbb minigolfpályát lebontották vagy bezárták, és csak néhány élte túl a gazdasági összeomlást.
 
A depresszió után a minigolfipar megfiatalodott. Először is a gyártók olcsóbb anyagokat kezdtek használni, például gumiabroncsokat, hordókat és régi lefolyócsöveket, és olyan összetett és valósághű akadályokat vezettek be, mint a vízesések, szélmalmok, várak és kívánságkutak. Aztán az 1960-as évek elején a minigolf sportágként ismertté vált, szabályait egységesítették.
 
Ma már hazánkban is rengeteg helyen található.
 
2007. május 12-én ünnepelték az első Nemzeti Minigolf Napot, amelyet a Chase eseménynaptára 2008-ban hivatalosan is elismert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése