2024. május 5., vasárnap

#316. Tehénpetrezselyem vagy más néven Queen Annes csipke

Tényleg nem tudok más szót írni, mint azt, hogy Imádom a falusi tájakat, a tájak hangulatát, a kastélyokat és cottage-okat, és az ott készült fotókat. Mindent. Így nem bírom ki, hogy néha-néha ne hozzak ide ilyen jellegű fotókat, amelyek persze nem az enyémek. A neten, a Facebookon és a Pinteresten találtam őket. Mert nagy rajongója vagyok a Pinterestnek minden tekintetben. Jó sok ötletet lehet ott gyűjteni. :)

Nagyon szeretem a falusi táj hangulatát, és próbálok ismerkedni a körülöttünk lévő növényekkel. Sose gondoltam volna, hogy ennek külön oldalakat fogok szentelni. De annyira szeretem a hangulatát! Nem lenne belőlem jó gazdasszony, az biztos, de a természetért rajongok. 

Na, hol is kezdjem? Például ezzel a cuki montázzsal. Mindezt úgy, hogy nem szeretem a teheneket semmilyen formában. De most nézzétek meg, hát nem cuki ennek a bocinak a szívecskés folt a fején? Aztán próbáltam kinyomozni, hogy milyen növény is van a képen, hát persze, hogy eltartott egy ideig, míg megtaláltam.

 

 A TEHÉNPETREZSELYEM vagy más néven Queen Annes csipke

A táj finom légkörét adva a tehén petrezselyem egy robusztus, rövid életű évelő növény, bőséges és elegáns, csipkés esernyőjében habos fehér virágokkal, friss zöld, élesen vágott, csíkos levelek dombjain lebegve. A virágok gyakran az életkorral bíborossá válnak, és a virágok kecsesen keverednek más növényekkel, páratlan eleganciát adva. Hosszú virágzási időszaka van, tavasz közepétől nyár elejéig virágzik. Könnyen termeszthető, nagyon kevés gondozást igényel, ideális nedves vagy árnyékolt termékeny talajokhoz.

Nem is tudtam, hogy létezik ez a növény, vagyis azt, hogy ez a neve.  Megint okosabb lettem. :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése