2024. május 19., vasárnap

Minden nap ünnep! - 05.19.

 

Sütés világnapja – május 19.
A sütés világnapját minden évben május harmadik vasárnapján tartják, amikor mindenki sütni kell valamit. Idén május 19-re esik. Remélem, hogy szeretsz sütni. Vagy még nem sütöttél soha? Ha ez utóbbi vagy, akkor az a nap, hogy süss valamit! Megéri. Édes vagy sós, perecet vagy kekszet, legalább egyszer meg kell engedni a sütést.

A Sütés Világnapja az Unilever által indított kampány margarintermékeik népszerűsítésére. Május 17-én ünnepelték a sütés világnapját, de ezt a napot vasárnap kell megünnepelni, hogy az embereknek legyen ideje sütni. A sütés világnapját eredetileg 2012. május 20-án tartották, ami május harmadik vasárnapja volt. A nap arra való, hogy az emberek süssenek valamit, hogy megmutassák, törődnek másokkal.
 
A sütés sütőben történik, de lehet forró hamun vagy forró köveken is. Hagyományosan nők adják otthon, a férfiak a pékségekben és éttermekben. A pékáruk, különösen a kenyér, közönséges és nélkülözhetetlen élelmiszerek, gazdaságilag és kulturálisan is, ezért a sütés művészete alapvető készségnek számít. Azok, akiknek szakmájuk a pékáruk készítése, pékek; a cukrászok azok, akik képzettek a kenyér, péksütemények, desszertek és egyéb pékáruk készítésének művészetében.
 
Az egyik legelterjedtebb pékáru a kenyér, bár sok más étel is süthető. A süteményektől, süteményektől és perecektől a pizzákig, lasagne-ig és sült burgonyáig számos ételt behelyezhet a sütőbe, hogy élvezze a sütést és a kóstolást. Édes vagy sós, a pékáruk választéka végtelen. A piték például édesek és sósak is készíthetők – almás pite, cukortorta, steak pite és quiche, yum. Szóval mit fogsz sütni ma? Bármi is lesz, feltétlenül oszd meg velem! 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése