2020. február 3., hétfő

ÉLETSZÖVŐ # 34. MILYEN SZUPERERŐT VÁLASZTANÁL MAGADNAK, HA LEHETNE?


Szeretem a szuperhősös filmeket. Nem mindegyiket, de a Marvel néhány filmje nagy kedvencem. Régebben meg nem néztem volna, mert hülyeségnek tartottam, és most sem gondolom, hogy ezen van a fő hangsúly.
Tudjátok, majdnem minden hős valamiben jó, valamilyen szuperereje van. Mondjuk nekem Thor jön be, ő szimplán csak "istenség", vagy ilyesmi.

Persze, még jó, hogy csak a filmekben vannak ilyen szuperhősök. Olyanok, akik meghaladják a saját korlátaikat, akik tudják és képviselik a saját elképzeléseiket, és mindent meg is tesznek és valósítanak ehhez. Mindenki szeretne szuperhős lenni, de én azt gondolom, hogy mindenki lehet szuperhős.

#34. - Milyen szupererőt (szuper képességet) választanál magadnak, ha lehetne?

 ÉN EGYÉBKÉNT A TÜRELMET SZERETNÉM SZUPERERŐNEK!

És hogy mi minden lehet még szupererő?

  • A képzelőerő, ami mindenkiben ott lapul. Hiszen, ha csak egy könyvet olvasunk, már ott vagyunk a történetben, részesei vagyunk, izgulunk, romantikázunk, nyomozunk, érzünk. 
  • Együttérzés, vagy más szóval mondvta empátia, szimpátia és aggodalom a mások nehéz helyzete iránt. Milyen jó lenne, ha mint Jézus meg tudnánk gyógyítani az embereket! De ha ott vagyunk mellettük, és kicsit segítenünk nekik, hogy könnyebb legyen, már hősök vagyunk!
  • Kreativitás - amit egyébként én az egyik szupererőmnek tartok. Szerintem fantasztikus dolog, hogy dolgokat máshogy látjuk, és ezáltal létre tudunk hozni valamit, ami megvalósulhat. 
  • Jó memória - amit nagyon irigylek, akárkinek is van ilyen. Szerintem ez hatalmas szupererő, ha valaki logikusan tud gondolkozni, vagy átlát bizonyos összefüggéseket. 
  • Elszántság - ez az, amikor valaki nehéz és kellemetlen feladatot is véghez visz anélkül, hogy feladná. Ehhez szerintem nagyon erős mentális tudatosság szükséges. 
És még biztosan van sok más is, nekem csak ennyi jutott az eszembe.
Kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a szupererőtök!


Nem kell szuperhatalom ahhoz, 
hogy szuperhős légy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése