2023. november 15., szerda

#211. Könyvajánló - John Grisham: A bíró listája

Végre! Már olyan régen volt könyvajánló. Mert már olyan régen olvasok egy könyvet. Legalábbis a vége hosszúra nyúlt. Természetesen időhiány miatt.

És persze, Grisham. Nagyon szeretem. Továbbra is. Igazán izgalmas volt, az elején, amikor nagyon tudtam vele haladni, szinte le sem akartam tenni. Még az sem zavart, hogy sakkverseny volt körülöttem. Izgalmas volt, és tetszett is. A vége is jó volt, de azért jobb lett volna, ha más a vége, de persze így sem volt rossz. Nagyon ajánlom!

 

Tartalom:

Lacy Stoltz a Bírák Fegyelmi Tanácsának jogász nyomozója olyan bírók ügyében vizsgálódik, akik ellen etikai vétség miatt nyújtanak be panaszt.

Néhány évvel korábban egy nagy leleplezés után életveszélyesen megfenyegették, és most, közel a negyvenhez azt latolgatja, abbahagyja ezt a munkát. Ekkor keresi meg a titokzatos Jeri, aki azt állítja, hogy régebben megölt apja sorozatgyilkosság áldozata. Az évtizedek alatt elkövetett, megoldatlanul lezárt bűncselekmények tettese pedig egy hivatalban lévő bíró, aki listát vezet az útját korábban keresztezők nevével. Lacy minden tiltakozása ellen belesodródik az ügybe, pedig se jelvénye, se fegyvere nincs, és hiába a rengeteg adat, a megalapozott gyanú, ha az ellenfél ennyire ravasz, okos és alapos, semmi nyomot nem hagy maga után, ráadásul mindent tud az igazságszolgáltatás működéséről. S ami a legfélőbb, fennáll a veszély, hogy az utána nyomozó két nő neve is könnyen felkerülhet a bíró listájára...

John Grisham egy reménytelennek tűnő és hátborzongatóan izgalmas nyomozásra hozza vissza Lacy Stoltz, A súgó című regényében megismert jogásznő szimpatikus karakterét.

Fantasztikus! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése