2024. június 19., szerda

#332. Egy gyönyörű terasz, amit elfogadnék

Már többször említettem, hogy nem szeretem a fehér házakat. Se belülről, sem kívülről. De most találtam egyet, ami az 'Egész jó' kategóriába tartozik. Ám úgy gondolom, hogy leginkább a kék szín miatt. A kék egy olyan szín, ami bármit feldob. Biztos sokan ezért szeretik Görögországot is. 

Persze leginkább ilyenkor mindig a Durrell könyvek jutnak az eszembe, amikor Korfun a család egy házban élt, és a kis Gerald mindig be-és hazahozta a különféle állatokat. 

Aztán egyszer láttam az egyik barátnőméknél a kék színt együtt a fehérrel, és úgy gondoltam, tök jól néz ki. Szeretem, amikor élet van egy házban. És bár remekül el tudom nézegetni a Lakáskultúra újságot, vagy az ilyen jellegű blogokat (oda is vagyok értük), mégis sokszor érzem annak a hiányát, hogy látszódjon a fotókon, hogy ott bizony élnek. Nem vagyok sem a minimalista stílus híve, sem a giccsé, de az életé igen. És egyszer láttam valahol ezt a házat:

Ugye milyen szép? Jó kis hangulata van. Ezt el tudnám képzelni nálunk. Mármint ha lenne ilyen hely, ahol ezt meg lehetne csinálni, de ugye álmodozni szabad, nem igaz? Az az igazság, hogy én szeretem, ha vannak dolgok itt-ott. A túl nagy rend idegesít, mert nem gondolom, hogy őszinte. Mindezt úgy írom, hogy tudom, hogy léteznek olyanok, akik mániákusak. Bocsi! 
Mindenesetre a kerti bútorok jöhetnének, az biztos!
És az a faterasz! Hát ez egy nagy vágyam!
Aztán ott az a fonott hintaszék! Szeretem őket, mert jó beleülni. Itt van közelebbről:

A terasz meg a kert - hát ettől még jobban el vagyok ájulva - közelebbről. Bár macskás vagyok, itt most dekornak jól mutat a kutya.

Mi az ami legjobban tetszik ebben az otthonban? Mi áll hozzád a legközelebb? 
A ház belülről teljesen fehér, ami nekem annyira nem tetszik, úgyhogy ezt most nem is osztanám meg. Nem is emiatt, hanem csak a terasz  miatt. Biztos, hogy megmutatom a Férjemnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése