2024. június 5., szerda

Nemzeti Vegaburger Nap – június 5.

 Nemzeti Vegaburger Nap – június 5.


 
Húsmentes burger lakomát, a Nemzeti Vega Burger Napon, minden évben június 5-én tartanak. Ezen a napon ünneplik a zöldségburgert és annak környezetre gyakorolt ​​pozitív hatását. Egyre többen eszik ezeket a finom, tápanyagban gazdag húsalternatívákat. Próbáltad már valamelyiket? Érdemes!

A vegetarianizmus története az ókori Egyiptomig vezethető vissza, bár később egyre ritkább lett, mivel a húsevés világszerte számos országban előtérbe került. A vegetáriánus étrendet jellemzően a hippi kultúrát követő emberek alkalmazták.

Gregory Sams és testvére, Craig akkor ismerkedtek meg a vegetarianizmussal, amikor apjuk újévi fogadalomként mellőzni kezdte a húst. Gregory egy interjúban kijelentette, hogy 10 évesen vegetáriánus lett, és soha nem tért vissza. A hús nélküli pogácsákat először a londoni Paddingtonban lévő éttermében kezdte bemutatni, amelyet 19 éves korában nyitott meg. Később mindkét Sams testvér egyesítette erőit, hogy új élelmiszeripari vállalkozást nyisson, de pénzügyi gondokba ütköztek. Kidolgoztak egy tervet egy újfajta hamburger bevezetésére a kereskedelmi piacon – egy teljesen vegetáriánus hamburgert! Amikor a „VegeBurger” először megjelent, a „vege” szó (amit ma „vega” néven ismerünk) maga viszonylag új kifejezés volt. Bár korábban rengeteg zöldséges hamburger volt a környéken, ez volt az első teljesen vegetáriánus burger, amely piacra került. Ennek a burgernek a bevezetése óriási sikert aratott, és hamarosan eljutott az olyan élelmiszerboltokhoz, mint a Sainsbury és a Safeway.

A vega hamburgerek mellett a húsutánzatok mezőnye is robbanásszerűen bővült, amely immár olyan lehetőségeket foglal magában, mint az Impossible Burgers és a Beyond Meat’s Beyond Burger Patty. Az Amy's Kitchen, egy vegetáriánus élelmiszereket gyártó cég megalapította a National Veggie Burger Day-t, hogy minél több embert ösztönözzen a vega hamburger kipróbálására, és megünnepelje a bolygóra gyakorolt ​​pozitív hatását.
#mindennapünnep

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése