2024. június 15., szombat

Minden nap ünnep! - 06.15.

Természetfotós Nap – június 15.
Június 15-én ünnepeljük a természetfotózás napját, hogy többet tudjunk meg a természetről, és élvezzük a legjobb megörökítést. Én, személy szerint nagy rajongója vagyok a fáknak. 
 
A természet körülöttünk van, és bárhol, bármilyen felszereléssel részt vehetsz. Akár professzionális fotós, akár csak egy telefonod van, van néhány inspiráló ötlet és szórakoztató tény, amelyek boldoggá tehetnek a Természetfotózás Napján!
 
A természet az idők kezdete óta, Isten teremtése óta ünnepelnivaló! De a fényképezőgép feltalálása előtt a természet szerelmeseinek nagyon eltérően kellett dokumentálniuk, amit megfigyeltek.
 
Az egyik legkorábbi és legjelentősebb természetrajzi beszámoló az ifjabb Plinius beszámolója volt a Vezúv kitöréséről, amely i.sz. 79-ben elnyelte Pompeji ókori római városát. Két Plinius által írt levél az egyetlen fennmaradt szemtanú az aznapi eseményekről. Fontos bizonyítékot képeztek a természettörténet és az ókori civilizációk tanulmányozásában.
 
A korai természetkutatók elsősorban gyógyászati ​​céllal dokumentálták a természetet, változó pontossággal! Számos hiedelem létezett a növények gyógyító tulajdonságairól és a természetes gyógymódokról, némelyik igaz, néhány pedig puszta babonás. Ennek ellenére a természettudósok feljegyezték receptjeiket és dokumentálták a növények tulajdonságait a középkor során. A reneszánsz idején pedig fokozatosan javulni kezdett a természet megértése.
Az Észak-Amerikai Természetfotós Szövetség 2006-ban hozta létre a Természetfotózás Napját, hogy ösztönözze az embereket a természet szépségének megismerésére és megörökítésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése