2024. június 22., szombat

Országos Hagymakarika Nap – június 22.

 Országos Hagymakarika Nap – június 22.

Ha minden rántott dologra vágysz, a Nemzeti Hagymakarika Napja a neked való ünnep!
Június 22-én a nemzet a hagymakarikák ellenállhatatlan finomságát ünnepli – gyakran úgy, hogy minél többet eszik belőlük. Nem világos, hogy mikor fejlesztették ki először a hagymakarikákat, de egy 1802-es szakácskönyvben megjelent egy hagymakarikára emlékeztető recept, egy másik pedig egy New York-i újságban 1910-ben. 
 
A texasi székhelyű Kirbys Pig Stand étteremlánc azt állítja, hogy nagy szerepet játszott a hagymakarikák kialakításában. Még mindig folyik a vita arról, hogy ki érdemel elismerést az uzsonna megalkotásáért, és a szakácsok továbbra is azon vitatkoznak, hogyan készítsék el és tálalják a legjobban a hagymakarikákat a legízletesebb eredmény érdekében.
 
Néhány hagymakarikát még hagymapüréből is készítenek, nem magával a hagymakarikával! Ez az elkészítési mód megkönnyítheti a karikák elfogyasztását anélkül, hogy véletlenül kirángatná a hagymát a sült tésztából. Bár a hagymakarikákat először gyártották – és bárhogyan is szeretné elkészíteni –, ma már az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában, Írországban, Dél-Afrikában, Ázsia egyes régióiban és a világ más sarkain is kedvelt nassolnivalók. Számtalan rágcsálnivalót is inspiráltak, mint például a virágzó hagyma és a Funyun chips. Így bárhogyan is szereti őket, vegyen egy sült hagymás uzsonnát a Nemzeti Hagymakarikák Napjára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése