2024. június 28., péntek

Krémtea nap – június 28.

 Krémtea nap – június 28.

A Nemzeti Krémtea Napot június utolsó péntekén ünneplik, idén június 28-án tartják. ANemzeti Krémtea Nap alapítói a Rodda's Clotted Cream és a Tiptree. A délutáni krémtea egy brit hagyomány, amely a 19. században kezdődött, és naponta került megrendezésre. Ma a Nemzeti Krémtea Nap arra buzdítja az embereket, hogy jöjjenek össze, fogyasszák el a krémteát és gyűjtsenek pénzt méltó célokra.
A csésze tea élvezete egészen az 1600-as évekig vezethető vissza II. Károly király uralkodása alatt, amikor a teát először Nagy-Britanniában mutatták be. Évekkel később azonban Bedford hercegné alakította ki azt a gyakorlatot, hogy ebéd és vacsora között péksüteményeket vagy szendvicseket nassolnak. Teát és harapnivalókat rendelt a szobájába, amikor délután nyűgösnek érezte magát.
A 19. század közepe táján a tea egyre népszerűbb lett, a délutáni tea pedig hagyománnyá vált a brit lakosság körében. Szendvicseket, süteményeket, pogácsákat, tejszínt és lekvárt (a ma ismert krémteák első íze) egy csésze tea mellé szolgálták fel. A tejszínes tea ma már nem csak a mindennapi hagyomány, hanem a társasági alkalmak és a bulik része is. Gyakran kíséri egy kis harapnivalót a saját család vagy akár a vendégek kiszolgálására.
A Rodda's és a Tiptree évente akár 50 000 adag Cornish tejszínt és lekvárt adományoz, hogy segítse a jótékonysági rendezvények szervezőit. A Társaság tavaly 57 jótékonysági rendezvényt támogatott az Országos Krémtea napon. Szeretik arra ösztönözni az embereket, hogy gyűjtsenek pénzt kedvenc jótékonysági szervezeteik számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése