2024. június 19., szerda

Nemzetközi Macskás Doboz Nap – június 19.

Nemzetközi Macskás Doboz Nap – június 19.

 

A június 19-i Nemzetközi Doboz nap tökéletes alkalom arra, hogy macskájával együtt töltsön el egy kis időt. Ha nincs macskád, nem biztos, hogy érted, mi a felhajtás.
🙂
De mindenképpen olvass tovább, hogy megfejtsd a nemzetközi doboznap titkait! A macskák és a kartondobozok a hihetetlen párosításnak a mókának.
 
Széles körben ismert tény, hogy a macskák szeretik a dobozokat, és a legtöbb macskatulajdonos egyszerűen nem tudja, miért. Kicsobbansz nekik egy díszes ágyra, de ők ragaszkodnak a dobozban maradáshoz. Mi ad?
A macskák kényelmet és biztonságot kapnak a zárt terekből, így a dobozok tökéletes helyet biztosítanak számukra, hogy bekucorodjanak. A dobozok nagyszerű búvóhelyet jelentenek a ragadozók elől, és segítenek csökkenteni a stresszt, mivel biztonságos zónát kínálnak, ahol macskája megfigyelheti, és nem tartózkodhat. látott.
 
Az Utrechti Egyetem nemrégiben végzett tanulmánya felfedezte, hogy a dobozos macskák gyorsabban alkalmazkodnak a környezetükhöz, kiemelve a dobozok kulcsfontosságú szerepét a változásokkal gyakran fellépő szorongás kezelésében. A macska szemszögéből a dobozokban minden megtalálható – a tökéletes hőmérséklet, a személyes tér és a szükséges kényelem.
 
Ez nem korlátozódik az Ön kis házi macskájára. A nagymacskák, például az oroszlánok, a tigrisek és a pumák, szintén szeretik a dobozt. Amikor a vadrezervátumokban éltek, és kartondobozokat kaptak, ugyanolyan jól érezték magukat, mint a kedvenc cicája. Igen, megfigyelték a tigriseket és az oroszlánokat, amint ki-be ugrálnak a dobozokból, ülnek bennük, és általában jól érezték magukat. A macskákat mindenhol egy sima, régi doboz hosszú ideig szórakoztatja.
 
A Nemzetközi Box Day alkalmunk arra, hogy megünnepeljük ezt a különös párosítást, és hogy te is ajándékozd a macskádnak egy dobozt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése