2024. június 1., szombat

Nemzeti olajbogyó nap – június 1.

 Nemzeti olajbogyó nap – június 1.

 

Az olajbogyó gyökerei a hagyományos mediterrán étrendben gyökereznek, de manapság világszerte élvezik. A június 1-jei Nemzeti Olajbogyó Nap tehát remek alkalom arra, hogy megtaláld a módját, hogyan építs be néhány olajbogyót az étrendedbe! Talán a helyi élelmiszerboltban van egy olajbogyó bár, ahol számos olajbogyó közül választhat. 
 
Vagy talán kapott egy olívabogyót a helyi bárban, mint egy martini köretét. (A híres kém legújabb filmjében, a Spectre-ben még James Bond is átállt egy olívabogyóval díszített martinire.)
 
Az olajbogyónak több táplálkozási előnye van, mint gondolná. Számos egészséges típusú zsírt és zsírsavat kínálnak, miközben természetes vasforrást is biztosítanak. És sokkal több módja van az olajbogyó elkészítésének, mint azt valószínűleg tudna. 
 
Az olajbogyót fákon termesztik, és étkezési gyümölcsként vagy olaj előállítására is termeszthető. Ha olívaolajon főz, akkor ugyanazokat az egészségügyi előnyöket élvezheti, mint az olajbogyó fogyasztása, beleértve az egészséges zsírok bevezetését. Az élelmiszerboltok sokféle olívaolajat szállítanak, így rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy beépítse receptjeibe. 
 
Az Olajbogyó Nemzeti Napja remek nap arra, hogy kipróbáljon néhány új olajbogyófajtát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése