2024. június 25., kedd

Globális Beatles-nap – június 25.

 

Globális Beatles-nap – június 25.
A zene szerelmesei világszerte összegyűlnek, hogy megünnepeljék a Globális Beatles-napot június 25-én. Ez az alkalom a The Beatles előtt, valamint a zenetörténetre és a popkultúrára gyakorolt ​​hatásuk előtt tiszteleg. Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr és George Harrison először 1962-ben vettek fel együtt négyesben – miután George Martin producer kirúgta az eredeti dobost, Pete Bestet. A zenekar évtizedes munkája továbbra is páratlan a popzenében.

A The Beatles egy rockzenekar volt, amely 1960-ban alakult. Miután az eredeti dobost, Pete Bestet kirúgták, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr a „Fab Four” néven vált ismertté. A zenekar kezdeti kezdetei valójában 1957-ben történtek, de néhány névváltoztatáson mentek keresztül, mielőtt 1960-ban letelepedtek volna a The Beatlesnél.
 
Egy rakás slágerrel később 400 millió embernek adták elő az All You Need Is Love-ot az első globális élő TV-kapcsolaton keresztül, és a közvetítés egyszerre 26 különböző országba jutott el. A popkultúra történetének ez a hatalmas pillanata 1967. június 25-én történt, és ez az oka annak, hogy a Globális Beatles-napot minden év június 25-én ünneplik.
 
A Globális Beatles-napot 2009-ben alapították, és nem csak a zenéjüket ünnepeljük, hanem a béke és szeretet üzenetét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése