2024. június 11., kedd

Minden nap ünnep! - 06.11.

 

 Tedd szebbé az életet! országos napja – június 11.


A Tedd szebbé az életet! országos napját minden év június 11-én ünnepeljük, és szeretnénk, ha ez nem csak egy nap lenne egy évben. Azonban rajtunk is múlik, hogy minden nap széppé tegyük-e az életet, ezért egy ilyen gondolkodásmód ösztönzése érdekében nézzünk néhány gyönyörű tényt erről a különleges napról. 
 
Az Országos Életszép Nap célja elsősorban az, hogy megünnepeljük azokat, akik mások életét széppé teszik – legyen az a sajátunk vagy egy nagyobb csoport. Az igazán felszabadító rész az, hogy gyakran fel sem fogod, mikor és hogyan teremtesz szépséget egy másik életében. Lehet, hogy kapcsolatokba fektet be, vagy olyan ügyekért lobbizhat, amelyek iránt erősen érzel, vagy csak bátoríthat valakit, amikor szomorúnak érzi magát – ezek mind gyönyörű cselekedetek, amelyeknek feltétlenül hullámzó hatása van. Maga a szépség szó annyira kiterjedt, hogy lényegében mindenki megérdemli, hogy ezen a napon ünnepeljük, már csak azért is, mert szubjektív módon még legalább egy ember életét megszépíti.
 
A Tedd szebbé az életet! napot 2015. június 11-én, az Apriori Beauty alapításának évfordulóján kezdődött. A kaliforniai Laguna Hills-i székhelyű bio bőrápoló és szépségápolási termékeket gyártó cég 2009-ben indult.
A nemzeti ünnepként megemlékezett nap célja az volt, hogy segítsenek beindítani küldetésüket, hogy segítsenek az embereknek felismerni belső szépségüket, szépnek érezni őket. Ez aztán azok ünnepévé is fejlődött, akik számtalan módon széppé teszik mások életét. Soha nem lehet alábecsülni annak szépségét, hogy valaki mást is jól érezzen magában, vagy egy kicsit jobban megszeresse magát, ezért ezt a napot annak reményében alapították, hogy a szépségnek ez a formája elterjed. A cég küldetésnyilatkozata hármas, célja a szépség elérése a „tiszta termékinnováció”, a „kapcsolatok építése” és a „személyes sikerből fakadó szépség” révén. Csatlakoztak a non-profit Alapítványhoz, az Apriorityhez is, amely a női jótékonysági kezdeményezéseket támogatja.
 
A brit romantikus költő, John Keats ezt írta: „A szépség örökkévaló örömet jelent”, és ez biztosít bennünket arról, hogy valakinek az életére gyakorolt ​​hatásunk olyan emlék lehet, amely örökre örömet okoz számára. Mindenki másképp fejezi ki a dolgokat. Vannak, akik azért alkotnak művészetet, hogy sokak életét széppé tegyék, míg mások úgy hoznak szépséget, hogy egyszerűen jól végzik a munkájukat, különösen a szolgáltatók és a munkások esetében. Ezek a gyönyörű emberek szolgálnak, erőt adnak és példát mutatnak, ezért ez a nap az ő ünnepük kell, hogy legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése