2020. március 7., szombat

ÉLETSZÖVŐ # 67. MI A NAP TANULSÁGA SZÁMODRA?

#67. Mi a nap tanulsága számodra?

Kicsit lemaradtam a bejegyzésekkel, mert a hétvége nagyon izgalmas, kalandos volt, és sok minden történt, így ez a bejegyzés is utólag született meg.
Mert ezt a napot egész nap, szombat lévén a gyülekezetben tartottuk. És most nem a miénkben voltunk (tudom, hogy nincs ilyen, hogy miénk meg tiétek, csak úgy értem, hogy nem abba a gyülekezetbe mentünk, ahol tagok vagyunk, hanem Fehérvárra mentünk,  és egy egész napos alkalmon vettünk részt.
Horváth Gábor, akinek a könyvét már ajánlottam itt nektek egy nagyon sokoldalú ember. Én nagyon szeretem. Zenepedagógus, lelkész és addiktológia konzultáns. Jelenleg is foglalkozik függőkkel, leginkább alkoholbetegekkel, de mindenki mással, aki szükségét érzi.
Gábor elérhető itt: http://alkoholbeteg.hu/

Mi elmentünk, és 3 nagyon jó előadást hallgattunk meg tőle. Nem is éreztem, hogy nagyon kell figyelni, mert a személyisége, ahogy beszél, nagyon szeretem.
Ezek voltak a témák:
9.30-10.45 - Bibliai példák a függőségre
11.00-12.15 - Megbetegítő vagy egészséges a hitem? Kicsoda nekem Isten és hol van az életemben?
14.00-15.30 - Lassítani, lazítani, halkítani... akarok-e? Képes vagyok-e rá? A munkamánia és a kiégés egyértelmű jelei és az elmozdulás irányának megtalálása
Ez utóbbinak a hanganyaga ITT meghallgatható. Szerintem érdemes!
Jó volt. Jó nap volt.
A gyerekek is jól érezték magukat, jól bírták, és én ennek nagyon örülök.
És hogy mi a nap tanulsága?
Gábor szokta mondani:

Kétféle ember van: a függő, meg aki tagadja.

Muszáj az embernek őszintének lenni legalább magával kapcsolatban.

Az iskolában megtanulsz egy leckét, aztán jöhet a vizsga. Az életben sokszor a vizsga van előbb, amely megtanítja a leckét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése