2020. március 11., szerda

ÉLETSZÖVŐ # 72. Miért lehetsz hálás a mai napon?

#72. Miért lehetsz hálás a mai napon?

A mai nap nagyon jó volt, főleg a délután. Szombaton a fehérvári gyülekezetbe mentünk, ahogy arról már írtam, és azt is, hogy egy áldott napot töltöttünk ott. Ritkán jutunk el oda, mert a mi gyülekezetünkben szinte mindig van beosztásunk (én leginkább gyerektanító vagyok, Férj pedig szombatiskolás, óravezető és gyerektanító is - sokoldalú ember!), de akkor így döntöttünk, és milyen jól tettük.
Meghirdettek egy Festőkört, amire azonnal felcsillant a szemem. Elsősorban Zsófi miatt, aki nagyon szeret rajzolni, és arra gondoltam, hogy hordhatnám ugyan ide Mórra, a Művésziskolába is, de így is olyan sok mindenre fizetünk már, és minden olyan sokba kerül, mert akárki akármit mond, azért mindenki a gyereke javát szeretné, és jobb esetben elviszi olyan helyekre, ahová a gyerek járni szeretne.És ő szeret rajzolni. Úgyhogy míg Férj a másik két gyereket intézte hősiesen, és NAGYON IMÁDOM EZÉRT, mi Nagylánnyal beutaztunk Fehérvárra, és részt vettünk egy jó kis rajzórán, és nagyon élveztük. Jó volt időt tölteni Zsófival, mert hát tudjátok, kamaszodik, most kezdődött a "mindenkit utálok" meg "nyegle és érdektelen" időszak, és jó látni, hogy valami érdekli, foglalkoztatja. 
Mivel a közösségünk szervezte, volt egy kis igei része is, ami mindig jól jön. A lelki vezetés, a teremtésre és a Teremtő által létrehozott dolgokra, rá kell, hogy csodálkozzunk. Aztán egy művész segítségével megrajzoltuk a magunk kis tájképét. És nagyon élveztük. 


Este kicsit még volt időnk megállni Kati néninél is.
Érdekesség: Kati néni, a fertályos asszony bronzszobra Székesfehérvár belvárosában, a Liszt Ferenc sétálóutcában található. Az egykori fehérvári piac jellegzetes alakját, a portékáit Felsőváros városrészből kiskocsijával a belvárosi piacra toló idős asszonyt ábrázoló szobor Kocsis Balázs alkotása, amelynek ihletője Molnár Imréné Boda Katalin volt, aki még 93 éves korában is árulta döcögős kocsiján a tejet, tejfölt és a sült liba- és kacsafertályokat. 
A városban elterjedt hiedelem, hogy aki megfogja Kati néni szobrának orrát, annak szerencséje lesz. Napjainkra már nem csak a helyiek, hanem a városba látogató turisták is szívesen követik a babonás szokást.Ennek következtében a szobor orra teljesen kifényesedett.
Azért mi persze a babonában nem hiszünk, nem is fogtuk meg az orrát, de kihasználtuk a lehetőséget, hogy egyedül volt. :)

Nem a boldog emberek hálásak,
hanem a hálás emberek boldogok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése