2020. március 14., szombat

ÉLETSZÖVŐ # 75. Kit tartasz a legjobb barátodnak, akire mindig számíthatsz?

#75. Kit tartasz a legjobb barátodnak, akire mindig számíthatsz?


Én alapvetően könnyen barátkozom, sok barátom van.
De mégis vannak olyan emberek, akikre tudom, hogy számíthatok.
A legjobb barátom az ovis kori barátnőm, akivel már több, mint 40 éve barátok vagyunk. Igen, az oviban kezdődött, egy osztályba jártunk, aztán onnan másfele vitt az utunk, de akkor is, a barátság megmaradt. Örökre. Ő most Amerikában él,van 5 gyereke, én itt Magyarországon, de töretlen a barátságunk, még ha sok-sok ezer kilométer is választ el minket egymástól. Sok mindent megéltünk, átéltünk együtt. És még a nevünk is ugyanaz. :)
Ez a kép akkor készült, amikor legutoljára itthon voltak. Mi még nem jártunk Amerikában, úgy néz ki, hogy nem is jutunk ki, iszonyú mennyiségű pénz csak a repülőút. De minden percet, amit együtt töltünk, annak nagyon örülünk.Szeretjük egymást.
De ez már a valóság, és tudjátok, a barátság örök.
Vannak még ilyen barátnői. Például Szoó Judit, a Kilófalós, akivel hosszú évek óta ismerjük egymást. Kb. 15 éves lehettem, amikor elkezdtünk levelezni (hála az akkori Ifjúsági Magazinnak). Akkor aztán nagyon sűrű és hosszú leveleket írtunk egymásnak az élet nagy dolgairól :). Ma már nem írunk rendszeresen, hiszen mindkettőnknek van 3-3 gyereke, és mindenki éli a maga életét. De néha kommunikálunk, de olyan, mintha mindig is beszélgetnénk. És fel tudjuk venni bármikor a fonalat bárhonnan.

Aztán ott van Szabina, a Vedd, amid van blog írója, akivel a főiskolán lettünk barátok. Sajnos már nem írja a blogját, pedig nagyon kreatívan tanítja otthon a gyerekeit. Vele is sűrűn beszélgettünk egykor, meg rendszeresen jártunk is egymáshoz, de aztán neki is lett 3 gyereke, és valahogy az élet elsodort. Vele ritkán beszélünk, de a barátság megmaradt. Ő szokta mostanában az műveimet, írásaimat szakmai lektorként átolvasni. Sokat adok a szavára, mert nagyon okos, és nagyra tartom. Már nagyon régen beszéltünk, de bármikor fordulhatok hozzá, és ő is hozzám, ez biztos!

És még Kriszta, akivel Nyíregyházán dolgoztunk együtt, és akivel a mai napig összejárunk, ha hazautazunk anyukámékhoz. Ő a mi stylistunk, aki mindig gondoskodik arról, hogy több zsák ruhával érjünk haza a 300 km-es útról. :)

De itt Móron is van egy anyuka, Zsuzsa, akit barátomnak tartok, és tudom, hogy számíthatok rá. Egymásra. Minden tekintetben. Zsófi és az ő lánya együtt jártak oviba, azóta tart a barátság. Sokat lelkizünk együtt, támogatjuk és segítjük a másikat, ha elfáradtunk, vagy csak egy jó beszélgetésre van szükségünk. Nagyon szeretem őt, és a lelkét. Jó ember. És ráadásul ő tanította és tanítja úszni a gyerekeimet. :)
Meg Csilla, akikkel ha ritkán, de összejárunk, és remek bulikat csapunk. Gyerekestől, felnőttestől. Ők alapból 7-en vannak, így már igazi nagy, baráti család leszünk, azzá válunk. 

Persze, vannak még olyan emberek, akikre maximálisan tudok számítani, de most "csak" ők jutottak az eszembe, mint legjobb barátok. Nem kell, hogy egy legyen.

A legjobb barátok azok, akikkel akkor is jól érzed magad, ha éppen nem csináltok semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése