2024. április 8., hétfő

#304. Egy újabb Gardner-könyv!

Persze, hogy egy újabb Gardner-könyv. Elhatároztam, hogy végigolvasom a könyvespolcaim könyveit. Mondjuk ez nagy fa és nagy fejsze, és valószínűleg, hogy sohasem érek a végére, de most úgy döntöttem, hogy előveszem a régi, klasszikus kedvenceimet. Van, amelyikre emlékszem még sok-sok év után is, van, amelyiket elfelejtettem. Vagyis tudom, hogy olvastam, és valószínűleg azért van a polcomon, mert tetszett is. Persze, ez nem feltétlenül igaz. Rengeteg könyvem van az anyukámnál vannak, mert nem tudtam elhozni. Anyukám is nagy könyvgyűjtő hírében volt, én ezt örököltem, és nagyon hálás vagyok érte. :) Szeretem a könyveket, és ha rajtam múlna, csak könyveket vásárolnék, de akkor a családom nem enne, értük meg kár lenne, nem igaz?

És mivel most Gardner-hangulatban vagyok, és leszek egy darabig, egy újabb könyvét osztok meg. A legtöbbet Antikváriumban szereztem be még nagyon-nagyon régen. Ezt még egykoron a Magyar Könyvklub berkeiben szereztem, aminek tagja voltam. Amúgy is nagyon szeretek Antikváriumba menni, és ott túrkálni, mert nagy kincseket lehet találni. :)

Erre a részre nem annyira emlékeztem, pl. nem jutott eszembe sokáig, hogy ki a gyilkos a történetben, de pont ezt szeretem Gardnerben. Ugyanúgy, ahogy Agatha Christie-ben is, bár ez utóbbi a nagy kedvencem, azért én a jogi krimiket is nagyon szeretem. Vannak jó kis jogi esetes sorozatok is, amit szívesen néztem. Úgyhogy ezt is szeretettel ajánlom.

Eredeti cím: The Case of the Glamorous Ghost

Eredeti megjelenés éve: 1955

 Tartalom:

Egy ​gazdag drágakő-kereskedő család megkéri Perry Masont, a híres-nevezetes ügyvédet, hogy képviselje a család fekete báránykájának, a tündérszép Eleanor Corbinnak érdekeit. A báránykára eleinte csupán az a panasz, hogy egy Los Angeles-i parkban, holdfénynél, meglehetősen hiányos öltözékben lejt csábtáncot a szerelmeskedő autósok szeme láttára, később azonban az is kiderül, hogy a parkban egy hullát is talált a rendőrség, ráadásul éppen a tündérszép Eleanor hűtlen vőlegényének – vagy talán férjének? – földi maradványait… Sok megoldhatatlannak látszó rejtélyt földerített már Perry Mason, a zseniális ügyvéd-detektív, sok reménytelennek látszó „eset” evezett a segítségével boldog révbe. Vajon az elbűvölő kísértet esete nem bizonyul-e kemény diónak még a felülmúlhatatlan Perry Mason számára is? Sikerül-e megfejtenie az arckrémes tégelybe rejtett drágakövek titkát? Kiderül-e a… No de ne rontsuk el a kedves Olvasó mulatságát! Olvassa csak el „Az elbűvölő kísértet eseté”-t – a végén minden fogas kérdésre megtalálja a választ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése