2024. április 17., szerda

#310. Hogyan hatnak a színek életünkre? - A ZÖLD

 Nos, igen. A zöld. Katám kedvenc színe. Mondjuk én is szeretem. 
Íme azok a képek, amelyeket az osztályban csináltunk. A közös fotó itthoni, mert természetesen a gyerekeket nem teszem fel ide.

 



A zöld, mint mindenki tudja, a természet színe. Ennélfogva a zöld szín gyógyhatású, és az ereje harmóniát teremt. Mennyiféle zöld van nyáron a természetben, nem? Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. (Lásd: műtő és kórház) Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Nyugtató erejénél fogva a legpihentetőbb szín az emberi szem számára. Állandóságot és állóképességet sugalmaz. A természetben ez az élet színe, ezért teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket.

A zöld ételek nagyon fontosak, és meggyőződésem, hogy több zöldet kellene ennie az embereknek.

Uborka –Az uborka remek méregtelenítő. Segít kitisztítani a szervezetből a vegyi mérgeket és az egyéb lerakódott méreganyagokat is. Emellett több rákellenes vegyületet tartalmaz, és antioxidánsokban is gazdag. Enyhébb fájdalmak és gyulladások leküzdésében is segíthet, ugyanis diklofenak-nátrium is található benne (ami  több fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszer egyik fő alapanyaga is).

Spenót és sóska – Remek vasforrás. A spenót vasban és foszforban is gazdag, mind a kettő nélkülözhetetlen a szervezetünk optimális működéséhez, ezért érdemes beépíteni a napi étrendbe. Nem csak köretként fogyasztható, de nyersen is felhasználható például salátákhoz. Mellette szól az is, hogy a kutatások szerint javítja az egyensúlyt, és segít a korral járó ízületi bántalmak kezelésében. Jótékonyan hat a nemi hormonokra is, így még a fogamzást is elősegítheti. ÉN mondjuk a sóskát jobban szeretem.

Salátalevél – A-vitaminban erős. A fejes saláta tele van A-vitaminnal, nagyjából 6 salátalevél fedezi a teljes napi A-vitamin szükségletünket. Segít megújítani a sejteket, ezáltal revitalizálja a bőrt. Magas káliumtartalma serkenti a vérkeringést. Jó hatással van az agyműködésre, segít a csontszövetek regenerálásában, ezek mellett javítja a haj és köröm állapotát, és nem utolsó sorban erősíti az immunrendszert is. Zöldborsó – gátolja az öregedést. Remek fehérjeforrás és  aminosavakban is gazdag, amik segítik az izmok épülését, de az emésztésre is jó hatással vannak és lassítják az öregedést. A zöldborsó rostjai szintén az emésztésben segítenek és gátolják a fölös kilók lerakódását. Ne felétkezzünk meg a magnéziumról sem, ami jó hatással van az izmokra és a csontokra, emellett segít elűzni az idegességet. A borsónak is nagy rajongója vagyok.

A házaknál azonban érdemes vigyázni vele. Gyerekkoromban például egy kislibazöld házban laktam, és még a Trabantunk is ilyen színű volt. Szóval, a házban a zöld szerintem túl sok. Mármint az erős zöldet nem szeretem. Példáula felső nagyon sok

dolgozó 3.jpg

dolgozó kollázs.jpg

Étkező:

Ez sem tetszik, már zavarja a szemem.

étkező 4.jpg

A padokat kint az udvaron tudnám csak elképzelni, bent nem.

étkező 7.jpg

Konyha:

konyha 5.jpg

Na, mondjuk ez szép konyha:

konyha 2.jpg

Fürdő:

fürdő kollázs 1.jpg


Háló:

háló 10.jpg

háló 3_1.jpg

Nappali:

Na, ez nagyon tetszik. Bár valószínűleg én nem zöld kanapét választanék hozzá, de ez a zöld kedves.

nappali 1.jpg

forrás: pinterest

Van az, amikor már a jó színből is sok a túlzás. :)

 Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése