2024. április 16., kedd

Minden nap ünnep! - 04.16.

Az Országos Orchideák Napját minden évben április 16-án tartják. Tudtad-e, hogy az orchideák a virágos növények két legnagyobb családjának egyike, jelenleg 21 950 és 26 049 között van elfogadott faja? Színesek, gyönyörűek, jó illatot árasztanak, és bőségesen nőnek szerte a világon. A nap a szeretteink emlékének tiszteletéhez és ápolásához kötődik, és valóban kedves a szívünknek.
 
Az orchideák – az Orchidaceae családjába tartozó – virágos növények széles körben elterjedt családja, színes és illatos virágzásúak. A Nemzeti Orchideák Napját 2015-ben hozta létre egy dél-karolinai házaspár, Mike és Faith Young, az előző évben elhunyt lányuk emlékére.
 
A pár beleszeretett az orchideákba, miközben mindketten egy mexikói orchidearezervátumban önkénteskedtek, annyira, hogy úgy döntöttek, ha valaha is lesz lányuk, az „Orchidea” nevet adják neki. Volt egy lányuk, de sajnos vajúdás közben elveszítették.
 
A veszteség után a pár tenni akart valamit, hogy megtisztelje ezt a napot, és kedvenc virágukkal ünnepelje néhai lánya emlékét. Így hát nekiláttak egy kickstarter kampány létrehozásának, hogy megszerezzék a nap regisztrációjához szükséges pénzt. Felajánlották a háztáji mézük – a The Humble Bumbles Honey – előrendelését, és a kezdéstől számított órákon belül összegyűjtötték a szükséges 1500 dollárt, és regisztrálták a Nemzeti Orchideák Napját.
 
Azóta a nap széleskörű elismerést kapott az orchideatermesztők, a rajongók és a botanikus kertek körében. Rengeteg fajta közül lehet választani, így bárki élvezheti az orchideák szépségét otthonról vagy a világ botanikus kertjeiben.
 
Mike és Faith életük hátralévő részében gondoskodni fognak az orchideákról, és tudatosítani fogják őket. Hisznek abban, hogy az Országos Orchideák Napját az elvesztett gyönyörű életeknek szentelik, az emberek mindenhol jobban fogják értékelni az orchideákat, kislányuk pedig érezni fogja azok melegét, akik aznap az orchideákra gondolnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése