2024. április 15., hétfő

Minden nap ünnep! - 04.15.

Ezt a napot ma a nagylányom miatt választottam.

 
A Nemzeti Anime Nap április 15-i évenkénti megünneplésének oka, hogy az anime népszerűsége az elmúlt évtizedekben nőtt. Annak ellenére, hogy az anime stílusa Japánból származik, hamarosan megragadta a közönség fantáziáját Nyugaton és Keleten egyaránt, aminek eredményeként áruk, rajongói klubok és egyéb kulturális áruk jöttek létre. A Nemzeti Anime Nap lehetőséget ad ezeknek az embereknek, hogy összejöjjenek és megosszák anime élményeiket. Ez egy nagyszerű alkalom arra is, hogy megszilárdítsa az anime rövid, de érdekes történetét a világ különböző részein, miközben új lehetőségeket fedez fel az animék filmes és közösségi médiában való bemutatására.
 
Japán popkultúrája óriási népszerűségre tett szert az elmúlt néhány évtizedben. Az „anime” kifejezés a japán rajzfilmekre és animációkra utal. Az amerikai animációs stílustól eltérően az anime karakterek kevésbé mozgékonyak, és nagyobb figyelmet fordítanak a pásztázásra és a nagyításra, hogy drámaibb hatást érjenek el. A japán anime másik különlegessége a karakterek nagy szeme.
 
Ma a japán animeipar több mint 400 gyártó céget foglal magában. A japán anime az 1960-as években vált népszerűvé, amikor Osamu Tezuka megalapította a Mushi Productionst. Profi „Manga” művész és animátor volt. Számos változást hozott a japán animáció hagyományos stílusában. Ma a „Manga” atyjaként ismerik. A japán anime hatalmas rajongótábort fejlesztett ki a 90-es években, amikor a különböző tévésorozatok, videojátékok és képregények népszerűvé váltak Japánban a gyerekek és a tizenévesek körében.
 
A Nemzeti Anime Napot világszerte ünneplik az Anime rajongók. A napot először 1975-ben Tokióban ünnepelték. Több mint 700 animerajongó vett részt az eseményen. Ma különböző egyezményeket állítanak fel a japán anime rajongók számára Ázsiában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Az emberek népszerű anime karakterek jelmezeit viselik. A közelgő rajzfilmek, videojátékok és „Manga” képregények is megjelennek ezeken az egyezményeken. A virtuális találkozók óriási népszerűségre tettek szert az elmúlt években. Az animerajongók különböző közösségi média platformokon ünneplik ezt a napot. Profilképeiket népszerű anime avatarokká változtatják, és ikonikus anime karakterekről tesznek közzé képeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése