2024. április 8., hétfő

Minden nap ünnep! - 04.08.

 Rajzolj egy Madárnapot – április 8.

 

A Rajzolj madarat minden év április 8-án ünneplik. Ez a nap nem a rajzról vagy a művészi készségekről szól, hanem a szórakozásról és a madárrajzok megosztásáról. Nem kell rajzszakértőnek lenni ahhoz, hogy megünnepeljük ezt a napot. A kulcs az öröm és az élvezet terjesztése, miközben mindenki megosztja rajzait, függetlenül attól, hogy hogyan néz ki. 

Ez egy mozgalom, amely az 1940-es években az Egyesült Királyságból indult ki. Bármilyen madarat szabadon vázolhat. Lehetősége van csirkét, pecsenyét, pávapingvint vagy lundit rajzolni. Meg fog lepődni, hogy milyen sokféle madár létezik, ha rákeresel az interneten. 

A Draw Bird Day 1943-ból származik. Azt mondják, Dorie Cooper – aki 7 éves volt – meglátogatta nagybátyját az Egyesült Királyságban a kórházban. Dorie nagybátyja megsebesült a háborúban, mert elvesztette jobb lábát egy taposóaknában. Amikor Dorie bejött a kórházba, megkérte a nagybátyját, hogy rajzoljon egy madarat, hogy felvidítsa és feledtesse, min ment keresztül a háborúban. Miután meglátta nagybátyja képét, nevetni kezdett, és felkiáltott, hogy nem jó művész. Bár a nagybátyja képe nem volt túl jó, úgy döntött, hogy felakasztja a szobájába.

A nagybátyja kedélyét Dorie tette feldobta. Alig hét évesen bebizonyította, hogy empatikus ember. Minden alkalommal, amikor Dorie ezt követően meglátogatta a nagybátyját, más sebesült katonák is feldobták a napjukat az eseménytől, és rajzversenyeket rendeztek, hogy kiderítsék, ki tudja elkészíteni a legjobb madárképet. Az egész kórterem falát néhány hónap alatt madárrajzok díszítették. 

Három évvel később Dorie meghalt egy autóbalesetben, koporsója pedig tele volt madárrajzokkal, amelyeket katonák, nővérek és orvosok készítettek a háborúból. A Rajzolj madarat Napot azért ünnepeljük, hogy kifejezzük örömünket az élet legegyszerűbb dolgaiban, és hogy segítsük a katonákat abban, hogy legalább egy rövid időre elfelejtsék a háborút. Dorie segített a nagybátyjának elfelejteni a háborút egy olyan egyszerű dologgal, mint a madarak rajzolása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése