2024. április 9., kedd

Minden nap ünnep! - 04.09.

 


Országos Unikornis Nap – április 9.
Április 9-én az Unikornis Nemzeti Napja a valaha volt legnépszerűbb mitikus lény ünnepe. Miért? Mert ha nem szánunk időt arra, hogy megünnepeljünk egy gyönyörű, szarvas, szivárványnyomatú mitikus lényt, akkor biztosan lemaradunk egy trükkről. Az egyszarvú a boldogság, a fantázia és a csoda szimbóluma. A színek, a gyermeki pompa és a varázslat ikonja. Gyakran feltűnnek születésnapi tortákon és gyerekruhákon, és valljuk meg őszintén, sok felnőtt is szereti őket.
🙂
Az egyszarvút legendás lényként ismerik, egyetlen nagy, spirál alakú és hegyes szarvával, amely a homlokából nyúlik ki. Megfigyelték őket a korai mezopotámiai alkotásokban, és gyakran feljegyezték őket Kínából, Görögországból és Indiából származó mítoszok és történetek. A görög mitológiában az írók szilárdan hitték, hogy az egyszarvúak egy távoli, távoli birodalomban vadul rohangálnak. Ez a távoli birodalom India volt, és Ctesias görög orvos, akit az „Az állatok természetéről” című könyvében idézett, és szerinte India egyszarvú lovat termel. Néhányan azzal érveltek, hogy nem lát egyszarvút, hanem az indiai orrszarvút idézte. Iránban állítólag Perszepoliszban találtak egyszarvúkat, és a héber Biblia leír egy „re’em” nevű állatot, amelyet egyesek egyszarvúnak tartanak.
 
Az egyszarvút mindig is a kegyelem és a tisztaság szimbólumaként ábrázolták, szarváról azt mondják, hogy képes megtisztítani a mérgező vizet és gyógyítani a betegségeket. A középkorban a Narvál bálna agyarait árulták, és egyszarvú szarvként hirdették.
 
A kelták, rómaiak és perzsák is leírtak egy szarvú fehér mágikus lovat. A lényről azt mondták, hogy az erőt, a kegyelmet és a szabadságot képviseli. Az egyszarvú a 12. század óta a skót címer szimbóluma. Mint láthatja, az egyszarvúak már régóta jelen vannak kultúránkban, ezért örvendetes, hogy a közelmúltban, 2015-ben bevezették a Nemzeti Unikornis Napot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése