2024. április 4., csütörtök

#303. Konyhaablakok

 Meséltem már, hogy lett "új" konyhám, ugye? Vagyis a konyha a régi, csak sok minden átkerült máshova, van, aminek persze még most sincs helye, de ezt igyekszünk megoldani. Például úgy, hogy a Lidl-ben találtunk és vettünk polcokat, fémből van, és ahogy összeszerelte Férj, kiderült, hogy sok mindent rá lehet tenni. Na, most ennek az ügyködése folyik. Legalábbis próbálkozom, de nem vagyok túl magabiztos abban, hogy valaha is elkészülök vele. Kicsit úgy érzem magam, mint Sziszifusz, aki soha nem ért a feladata végére. 

Azért a konyhában is van mit csinálni. Például kellene még dekorálni itt-ott, meg egy ideje már gondolkodom azon, hogy vajon legyen-e az ablakon függöny, mert mi mutat jobban? Nem vagyok egy függönymániás, ahogy a szőnyegeket sem szeretem. A családomnak sem fontos. Pl. Nimród még mindig a babakori függönyével lakik, mert őt aztán végképp nem zavarja, hogy mi van rajta. 

Na, a lényeg, hogy eljátszottam a gondolattal, hogy milyen függöny kerülhetne fel az én konyhámba, és biztos van, ami ide való. Nem tudom igazán, hogy mi tetszene.

A konyhám nem néz az utcára, hanem az udvarra, a kertbe. És ebből kifolyólag nem is igazán lát be senki, nekem viszont mindig jó volt, hogy amikor a gyerekek az udvaron játszottak, láthattam őket. Az utcánk elég forgalmas, de valahogy mégsem így élem meg. A konyhában azt sem hallom, ha jön a postát, és bekopog az ablakon. Mivel forgalmas, poros mindig az ablak, de az mindenhol. Sokáig az ablakban ettek a macskák, mert a kutyánk mindig megette tőlük az ennivalót, de már ez sem működik. Mindenesetre a macskák mindig összekenték az ablakot. Sok mindent megszüntettünk már körülötte, így nem porosodik annyira, és ritkábban is kell takarítani. 

És nem, nem szoktam virágokat tenni a párkányra, nem vagyok az a virágos fajta. Nincs redőny, vagy zsalugáter, semmi ilyesmi, ami a sötétítéshez kell. Nyáron szúnyoghálót szoktunk felrakni, hogy ne jöjjenek be a bogarak. 

Szóval, ha esetleg lenne függönyöm, akkor biztos olyan lenne, ami illik a helyiséghez, meg a ház hangulatához. De nem igazán vagyok ebben jó. 

  • Ez például nagyon aranyos, és még tetszik is. De valószínűleg a piros, pöttyös csetreszektől. De cuki a hangulata, bár a piros tényleg nem az én színem. 
  • A lenti konyha nagyon tetszik nekem, kivéve, hogy fehér. De ez amolyan álomkonyhaszerű, ami nekem nem lesz. Egyszerűen csak lehúzod a rolettát, és kész is.
  • De ha választani kellene, akkor ezt választanám. Egyszerű, nincs benne semmi faxni.
Forrás
 
  •  Ez pedig csak a színes, hangulatos, vidámság miatt gondoltam. Nekem túl sok, de talán az is benne van, hogy lehet néha változtatni, mert senkinek semmi baja nem lesz belőle.
  • Döntés még nem született részemről. Talán nem is fog. De most nem is ezen járnak a gondolataim. Viszont mindig szeretem magam belevetni a házak hangulatába, hogy hogyan is nézhet ki valahogy, valami jobban. 
Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése