2024. április 7., vasárnap

Minden nap ünnep! - 04.07.

 Egészségügyi Világnap – 2024. április 7

Az Egészségügyi Világszervezet minden április 7-én úgy dönt, hogy kiemel egy speciális, a wellness és az orvostudomány világában aktuális témát. A mentális egészségtől a biztosításig és minden, ami a kettő között van, ez a nap megadja az alaphangot, hogy mi várható a világ színpadán. 

Az idei Egészségügyi Világnap az ápolónőkre és a szülésznőkre, az ügyeletes, nyugtalan munkaerőre világít rá, amely forradalmasította a mai egészségügyi ágazatot. Mikor van 2024-ben az egészség világnapja? A jó egészség páratlan értékét az Egészségügyi Világnapon, április 7-én ünnepeljük. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) élén ezen a napon világszerte népszerűsítik és ünneplik a testi, lelki és érzelmi jólétet. Az egészség világnapjának története Ahhoz, hogy az Egészségügyi Világnapról beszéljünk, az Egészségügyi Világszervezet egészének létrehozásáról kell beszélnünk. 1945 decemberében Brazília és Kína tisztviselői egy nemzetközi egészségügyi szervezet létrehozását javasolták, amely mindenre kiterjedő és minden kormányzati hatalomtól teljesen független. 

 Fél évvel később New Yorkban, 1946 júliusában jóváhagyták az Egészségügyi Világszervezet alapszabályát. Az említett alkotmány 1948. április 7-én lépett hatályba, amikor 61 ország írt alá megállapodást a civil szervezet létrehozásáról. A WHO egyik első hivatalos aktusaként létrehozták az Egészség Világnapjának megünneplését.

  Először 1949. július 22-én figyelték meg, de később a dátumot április 7-re, a WHO megalakulására változtatták, hogy ösztönözzék a diákok részvételét. 1950 óta a Worth Health Day minden évben más témát és témát használ, amelyet a WHO jelenlegi főigazgatója választ ki a tagországok kormányainak és munkatársainak javaslatai alapján. Az Egészségügyi Világnap globális lehetőséget kínál arra, hogy a figyelmet a nemzetközi közösséget érintő fontos közegészségügyi kérdésekre irányítsuk. 

 Az egészség világnapja alkalmából olyan promóciós programok indulnak, amelyek április 7-e után is hosszú ideig tartanak. A 2020-as Egészségügyi Világnap fényt derít az ápolónők és szülésznők létfontosságú szerepére az egészségügyi ellátásban szerte a világon, ahol érdekképviseleti rendezvényeket tartanak szerte a világon, beleértve a világ első állapotáról szóló ápolási jelentés elindítását, amely tervezést nyújt a bölcsődei munkaerő hozzájárulásának optimalizálására, a szülésznői munkaerőről 2021-ben készül hasonló jelentés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése