2024. április 3., szerda

Minden nap ünnep! - 04.03.

 Országos Találj egy szivárványt Nap – április 3.  


 Az áprilisi záporok nemcsak májusi virágokat hoznak. Április 3-án ünnepeljük a Nemzeti Találj szivárványt Napot. A szivárvány mindig is varázslatos volt számunkra. És ki hibáztathat minket? 

 A szivárvány gyönyörű és egy kicsit titokzatos. Ezen a színes nyaraláson valóban jut időnk felfedezni és gyönyörködni a természet egyik legnagyobb szépségében. A National Find a Rainbow Day története A szivárványt a fény visszaverődése, törése és szétszóródása okozza a vízben, aminek következtében a fény vizuális spektruma jelenik meg az égen, sokszínű ív formájában. 

Mindig az égboltnak a nappal szembeni oldalán jelennek meg. Ne üldözze a szivárványokat, mert nem feltétlenül vannak olyan távolságban, ahol megfigyeljük őket. Ezek egy optikai csalódás egy bizonyos szögből egy relatív fényforráshoz képest, ami azt jelenti, hogy minél közelebb próbálsz eljutni, annál távolabb kerül. Még ha lát is valakit, aki úgy tűnik, mintha közvetlenül a szivárvány alatt állna, egy másik szivárványt lát majd távolabb a távolban. Kermit, a béka szavaival élve: „A szivárványok látomások, csak illúziók, és a szivárványnak nincs rejtegetnivalója.”  

1979-ben Paul Williams és Kenneth Ascher megírta az ikonikus „Rainbow Connection”-t, amelyet Kermit, a béka (Jim Henson) adott elő a The Muppet Movie-ban, így sok fiatal gyerek és felnőtt új kedvenc dalát alkotta meg. Henson azt mondta nekik, hogy a nyitójelenetben Kermit egyedül ül, bendzsót játszik és énekel. Williams és Ascher meglehetősen gyorsan megírták a dal nagy részét, de elakadtak a refrénben. Miközben Williams akkori feleségének, Kate-nek elmagyarázták vacsora közben nehéz helyzetüket, azt mondták, hogy szükségük van egy olyan kifejezésre, amely „szivárványkapcsolatot biztosít”.  

A magyarázat közben azonban rájöttek, hogy a „szivárványkapcsolat” pontosan az a kifejezés, amire szükségük van. Alapvetően a szivárvány több, mint tudomány – elég varázslatosak is. Ez a szivárvány kapcsolat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése