2024. április 17., szerda

Minden nap ünnep! - 04.17.

 Minden nap ünnep!
Ma kicsit a fiúkra gondoltam. Mármint azokra, akik szeretik az autókat. :)


 

A Ford Mustang Nap, amelyet április 17-én tartanak, minden autórajongó számára különleges, mivel a legsikeresebb sportautót ünneplik. Igen, a klasszikus Ford Mustangról beszélünk. A robusztus motor hajtja, és elegáns dizájnjával vonzza az autók szerelmeseit. Ez az autó egyedülálló. Amióta az autó betöltötte az 50. életévét, globális jelenséggé vált az ötlet, hogy a rajongók és a Mustang-tulajdonosok kimenjenek az utcára, hogy megmutassák szerelmüket a jármű iránt. A Mustang szerelmesei minden évben részt vesznek a klub tevékenységeiben, és demonstratív gyűléseken vesznek részt, hogy megemlékezzenek erről a napról.

A Ford Mustang Nap az 1964-es New York-i Világkiállításon a Mustang bemutatkozásának évfordulója. Számos oka van annak, hogy a Mustang legendás hírnevet szerzett. Meglepő megjelenése minden idők legjobb mozi autós üldözésében Steve McQueen mellett továbbra is a megkoronázási pillanata ennek a ménnek. Érdekes módon nem a „Mustang” név volt az első választás. A tervező és marketing csapatok számos más potenciális név körül harcoltak, mint a Cougar, Torino, Stiletto, Panther, Comet és még sok más. A Ford vezető stylistja, John Najjar a „Mustang” nevet javasolta a P-51 Mustang, a második világháborúban használt vadászrepülő után. Csapattagjainak többsége nem helyeselte az ötletét. Végül úgy döntöttek, hogy ledobják a P-51-est, és kitartanak a Mustang mellett, tisztelegve egy bizonyos lófajta előtt.

Bár még mindig nem biztos, hogy lóról nevezték el az autót, egyedi lólogója erről tanúskodik. A logó egy teljesen új autós kategória – „The Pony Club” – létrehozásához vezetett. A Pony gépbe érkezése óta számos átalakítás és átalakítás történt. A Pony jelenleg a hatodik generációját futja. Ez a következetes produkció nem kevesebb, mint bravúr. Az egyetlen alkalom, amikor a Ford leállított egy modellt, a kabrió volt 1973-ban. De tíz évvel később, 1983-ban visszatért. A márka soha nem mulasztja el rekordjait felállítani és megdönteni.
#mindennapünnep

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése