2024. szeptember 25., szerda

Az álom világnapja – szeptember 25.

Az álom világnapja – szeptember 25.
Az Álom Világnapja minden év szeptember 25-én van. Mindannyiunknak vannak álmai, és nem csak arról beszélünk, hogy mi történik, ha a nap végén lecsukódik a szemünk. Azokról beszélünk, amikor ébren vagyunk.
A mai világban sok találmány egyszerű ötletnek indult, de ami a felhőkarcolókat és a repülőgépeket hozta létre, az a nagy ötletekkel rendelkezők akaratereje volt, hogy ragaszkodjanak ezekhez az álmokhoz és életre kényszerítsék őket. Törekvéseink többek, mint fantáziák; kemény munkával és kitartással ők azok a lángok, amelyek a találmányokat valósággá változtatják.
 
Az Álom Világnapja az első olyan ünnep, amely a felhatalmazáson alapuló ünnep, amely arra ösztönzi a családokat, az egyéneket és a vállalatokat, hogy nagyot álmodjanak, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ezeket az álmokat kemény munkával valóra váltsák.
 
Ezt a kezdeményezést 2012-ben a Columbia Egyetemen indította el Ozioma Egwuonwu oktató és vezető transzformációs stratéga. Tanácsot ad bonyolult stratégiai problémákról és átalakítási kezdeményezésekről olyan eklektikus ügyfelek számára, mint a Target és a Walmart. Egwuonwu olyan motivációs műsorokban szerepelt, mint a „TEDx”, és olyan világvezető szervezetekben is felszólalt, mint az ENSZ. Átalakító képzése reményt keltett, látnokokat gyújtott fel, és innovációt váltott ki.
 
Tíz évvel ezelőtt az Álom Világnapját azzal a céllal hívták életre, hogy az álmodozók és a látnokok világszerte találkozhassanak, hogy kifejezzék jövőbeli álmaikat. Ez egy olyan nap, ahol a gondolatvezetők megoszthatják meglátásaikat arról, hogyan vihetjük előre a globális fejlődést. Amikor Egwuonwut arról kérdezték, miért hozta létre ezt a napot, a stratéga azt mondta, a cél az volt, hogy „meggyógyítsa és inspirálja az emberiséget”.
Az álmok életben tartása az oka annak, amit ma csinálunk. Az olyan álmodozók nélkül, mint Martin Luther King Jr. vagy Bayard Rustin, nem értünk volna el változást és előrehaladást a világ működésében. Az állampolgári jogoktól a videojátékokig semmi sem valósulhatott volna meg álmok és az őket életre keltő emberek nélkül.
 
A mai nap egy olyan nap, amikor újraéleszthetjük a belénk ágyazott erőteljes álmainkat, és ösztönözhetjük azokat a módokat, hogy valóra váltsuk őket.

1 megjegyzés:

  1. Valójában ez akkor a tervezések világnapja, nem az éjszakai álomé, ugye?

    VálaszTörlés