2024. szeptember 10., kedd

Fehér léggömb napja – szeptember 10.

 Fehér léggömb napja – szeptember 10.  

 

A Fehér léggömb napját minden év szeptember 10-én, az Országos Gyermekvédelmi Héten ünneplik. Ezt a napot Ausztráliában a Bravehearts nevű non-profit szervezet ünnepli. A közösség koncentrált erőfeszítéseivel a Bravehearts reméli, hogy olyan környezetet teremthet, ahol a gyermek biztonságban és boldogan érzi magát. Különösen elkötelezettek a gyermekek szexuális zaklatásának megelőzése iránt. A tudatosság növelésére késztetjük a felnőtteket, hogy legyenek éberek és proaktívak a szexuális visszaélések megállításában, és megtanítjuk a gyerekeket, hogyan azonosítsák be és jelentsék be ezeket a bűncselekményeket. A fehér léggömb napját a munkahelyeken, az iskolákban és az otthonokban ünneplik.  

Az emberekkel való beszélgetés és ennek a nagy sértésnek a figyelmükbe vétele a fehér léggömb napjának megünneplése. A White Balloon Day egy megfigyelés, amelyet a Bravehearts indított el. Az első ünnepségek a gyermekek szexuális zaklatásának problémáját szimbolizálták, amely Belgiumban 1996-ban történt. Több mint 300 000 ember gyűlt össze fehér lufikkal, hogy kifejezzék szolidaritásukat a szülők iránt, akiknek gyermekei szexuális zaklatás áldozatai lettek. Az ellen tiltakoztak, hogy egy elítélt tettest kiengedjenek a börtönből. A Bravehearts 1997-ben tartotta első hivatalos Fehér léggömb napját. Azóta a fehér léggömb a remény szimbólumává vált a gyermekek szexuális zaklatásait túlélők számára, valamint olyan szimbólummá vált, amely arra ösztönzi a gyerekeket, hogy beszéljenek szexuális zaklatásukról.  

A Fehér léggömb napján az egyének összejönnek, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek szexuális zaklatására, és arra, hogy a közösségeknek hogyan kell fellépniük a gyermekek védelmében. A csend megtörése fontos szempont ezeknek a szörnyű bűncselekményeknek a megelőzésében. A kutatások azt mutatják, hogy a White Balloon Day kampányok eredményeként megdöbbentően, 514%-kal nőtt a gyermekek szexuális zaklatásáról szóló bejelentések száma a rendőrségnek. Az ünnepségek kezdete óta a Bravehearts White Balloon Day alkalmával összegyűjtött pénzeszközök több mint egymillió gyermek oktatását segítették elő Ausztráliában. A figyelemfelkeltő kampányok magukban foglalják a személyes biztonságról szóló leckéket, az érintett gyermekek és családok számára tanácsadási szolgáltatásokat, forrásokat a joghoz való közeledésről stb. A nap célja egy olyan társadalom megteremtése, ahol egyetlen gyermeknek sem kell szexuális zaklatással szembenéznie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése