2024. szeptember 20., péntek

PEPPERONI PIZZA NAP - Szeptember 20.

 

PEPPERONI PIZZA NAP
Ma - ilyen kedves vagyok 🙂 - most a húsevőkre gondoltam. Meg a pizzaszeretőkre. 🙂

Szeptember 20-án a Pepperoni Pizza Napot ünnepeljük, amikor elismerjük a valaha készült legnépszerűbb pizzát. Ez az ételünnep a kicsik és nagyok által élvezett pizzát ünnepli. Míg a pizza sokféle feltéttel készül, a pepperoni a legnépszerűbb pizza. Akár a Chicago Style, akár a New York-i stílusú pizzádat szereted, vékony és ropogós vagy mélytálat, tedd rá pepperonival!
 
A legenda szerint Raffaele Esposito készítette el az első pizzát 1889 júniusában. Az olasz királynő, Savoyai Margherita annyira megihlette a pizzakészítőt, ő alkotta meg a pite alakú finomságot. A királynő tiszteletére Pizza Margheritának nevezte el, a pizza tetejét pedig paradicsommal, bazsalikommal és mozzarellával tette meg. A színek az olasz zászlót képviselik. Azóta a pizza fejlődött. Számos feltétet tartalmaz a szardellatól és az ananásztól a kolbászig és a szalonnáig. A pepperoni azonban továbbra is a legnépszerűbb.
 
Olasz-amerikaiak fejlesztették ki az egyre népszerűbb öntetet a régi kolbászkészítési technikák segítségével. A fűszerezett sertés- és marhahúskolbászt füstöljük és pácolják. Ha a termék készen áll a szeletelésre, egy finom pitére helyezzük és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése