2024. szeptember 14., szombat

Nemzeti színezés napja – szeptember 14.

Nemzeti színezés napja – szeptember 14.
Rózsaszínű szemüvegen keresztül látod a világot? Vagy csak egyszerűen szereted a színeket, akkor a Nemzeti Színezés Napja, amely minden szeptember 14-én évente megrendezésre kerülő esemény, a megfelelő a számodra! Stressz-csökkentőként a színezés már nem csak gyerekeknek való.

Akár évtizedek, akár csak napok teltek el, a Nemzeti színezés napja arról szól, hogy szánjunk egy kis időt magunkra a színezésre. Legyen kreatív papír és zsírkréta, színes ceruza vagy jelölő segítségével. Próbálja ki az olajpasztelleket és a festést. A Nemzeti Színezés Napján engedd, hogy képzeleted egy színes világba repüljön, és tedd fel a napodat!
 
Akár a zsírkrétákat, a színes ceruzákat, a tollakat vagy a tartós markereket szereted, valahol találsz művészeti kellékeket, amelyeken a neved szerepel! Fogd a kedvenc anyagaidat, és ülj le egy papírral vagy egy kifestőkönyvvel. Ha nem rendelkezik ilyennel, csatlakozzon az internethez, és ingyenes színező oldalakat tölthet le és nyomtathat ki otthon.
 
Sajnálatos, hogy az elmúlt évtizedben az iskolák csökkentett költségvetést tapasztaltak képzőművészeti programjaikra. A Nemzeti Színezés Napján tegyen változást azzal, hogy színező kellékeket adományoz helyi iskolai művészeti programjának. Sok könyvtár iskola utáni tevékenységeket is kínál, és nagylelkű adományának köszönhetően a színezés a gyerekek egyik kedvenc tevékenysége lehet.
 
A színezés elősegíti a jólétet. Úgy tűnhet, hogy a felnőtt színezés a semmiből hirtelen népszerűvé vált. De széles körben köztudott, hogy a színezés rendkívül hasznos hobbi. A színezés egyszerre kreatív és ismétlődő, lehetővé téve az elmét, hogy elmerüljön abban, amit csinál, és hagyja, hogy néhány magas szintű kognitív funkció pihenjen. A színezés is szótlan, így a nyelvi folyamataid is fellélegeznek.
 
A színezés szórakoztató. Az egészségügyi előnyök mellett a színezés önmagában is igazán élvezetes. Ahogy ellazul és elkezd színezni, gyakorlatilag érezni fogod, hogy kreativitásod gyorsabban árad. Minden napi, tolakodó gondolatod enyhülni kezd. A színezés csodálatos kikapcsolódási élményt nyújt.
#mindennapünnep

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése