2024. szeptember 15., vasárnap

Pont Nap – szeptember 15.

Pont Nap – szeptember 15.

A Pont Nap minden szeptember 15-én van, ma pedig egy Vashti nevű kislányról szóló történettel kezdünk, aki Peter H. Reynolds „A pont” című meséjének főszereplője.
 
2003. szeptember 15-én, a gyermekkönyvek írója és illusztrátora, Peter H. Reynolds kiadta „The Dot” című könyvét. A történetben Vashti úgy érezte, nem tud rajzolni – de rajztanára ezt nem fogadta el. „Csak jelölj meg, és nézd meg, hová visz” – mondta a tanár Vastinak. Tehát egy kis pöttyel jelölte a pergamenpapírját. Másnap Vashti meglepődve találta a ponttal ellátott papírját az osztályterem falán. Vashti annyira büszke volt a munkájára, hogy elkezdett rajzokat készíteni különféle pontokkal.
 
Végül Vashti átadhatta a tanárától tanult magabiztosságról szóló leckét valaki másnak. Lehet, hogy egy pont kicsi, de hatékony módja annak, hogy megmutassa egyedi egyéniségét és kreativitását. És ez az a történet, amely ihlette a nemzetközi pontok napját.
 
A „The Dot” gyerekek és felnőttek millióit ihlette meg. A tanárok a kreativitás ösztönzésére és a tanulók önbizalmának ösztönzésére használják. Egy iowai tanár, Terry Shay 2009. szeptember 15-én bemutatta a könyvet az egész osztályának. Ennek eredményeként minden év szeptember 15-én megtartották a Nemzetközi Dot Napot. A kreativitás és a bátorság áramlását tanárok és diákok milliói ünneplik. szerte a világon. Olyannyira elterjedt a „The Dot” hatása, hogy jelenleg 192 országban több mint 19 millióan ünneplik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése