2024. szeptember 1., vasárnap

Gyömbéres macska elismerésének napja – szeptember 1.

Gyömbéres macska elismerésének napja – szeptember 1.
Ez a nap nem is volt kérdés! Ugye ti sem lepődtetek meg! 🙂 Szeptember 1-jén megünnepeljük a Vörös Macska Napot!

A Chris Roy amerikai szoftverfejlesztő által alapított szórakoztató ünnep a macskavilág gyömbérei előtt tiszteleg. Szuper ragaszkodó, gyakran félreértett, és mindig készen áll a simogatásra, ezek a narancssárga szőrgombócok a macskák szupercelebjei. A nap a kóbor állatokkal való kapcsolat kialakítását is felhívja, és arra ösztönzi az embereket, hogy biztosítsanak nekik élelmet és menedéket. Szóval ezt az áldott napot simogasd meg egy kóbor, „Garfield” pataknál, és értékeld a gyömbért az életedben.
 
Gyakran az a fordulat, amelyre a legkevésbé számítunk, megváltoztatja életünket. Ilyen például Chris Roy, a szoftverfejlesztő, állatjogi aktivista története. 1997-ben Roy egy kóbor macskát talált az otthona közelében. Könyörületből hazacipelte a kóbort, és úgy döntött, hogy egy ideig neveli. Nem is sejtette, hogyan változtatja meg élete célját ez az alom. Heteken belül Roy különleges köteléket alakított ki a macskával, és állandó helyet adott neki a házában. A 14 kilós cirmos melegséggel és összetartozással töltötte meg Roy napját. Doobert, a nevet adta gyömbérének, 17 évig élt.
 
2014-ben Doobert halála megrázta Roy életét, és a feltérképezetlen gyász mély zugaiba szívta. Roy szeretett gyömbérének elvesztésével küzdve szeptember 1-jét a gyömbérmacska elismerésének napjának szentelte. Emellett elindította a Doobert online alkalmazást, amely összeköti a mentőotthonokat és az állatmenhelyeket önkéntesekkel szerte a világon. 2014 óta Doobert több mint 1200 szervezettel dolgozott együtt Észak-Amerikában, és több mint 27 000 állatbarátból és -rajongóból álló önkéntesbázist hozott létre. A napot a macskája emlékének szentelve Roy célja, hogy felhívja a figyelmet az emberek isteni kötelességére, hogy gondoskodjanak szőrös barátainkról.
 
Éljenek a vörös macskák!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése