2024. szeptember 12., csütörtök

Országos Csokoládé Turmix Nap – szeptember 12.

Országos Csokoládé Turmix Nap – szeptember 12.
A Nemzeti Csokoládé Turmix Napja szeptember 12-én kétségtelenül élvezetes nap. Az egyszerű, édes és finom csokoládés turmix nemcsak minden idők egyik legjobb csemegéje lehet. Amerikában tipikus, régi, randis filmek juthatnak az eszünkbe. Nekem pont a Grease. Egy idő, amikor egy turmix és sült krumpli vásárlása volt a tökéletes randevú.

A turmixok története két kulcsfontosságú koncepció, az elektromos turmixgép és a maláta tejitalok kifejlesztéséhez köthető. Tehát ahhoz, hogy megértsük a turmixok eredetét, vissza kell tekintenünk a középkori Nagy-Britanniába, amikor a tojáslikőr megjelent. Akkoriban forró, tejes sörszerű ital volt, a tej és a tojás pedig a gazdagok étele volt, így gyakran fogyasztották elkényeztető ünnepségek alkalmával. A turmixok csak 1885-ben jelentek meg a történelemben, amikor valakinek eszébe jutott, hogy a whiskyt, a tejet és a tojást „tojásos típusú” italként keverje össze. Eredetileg a csokoládé-, eper- vagy vaníliaszirupot tartalmazó „egészséges italokra” használták.
 
1910-ben Hamilton Beach bemutatta a Cyclone Drink Mixer-t, egy elektromos turmixgépet, amely az állami vállalatoknál elterjedt gép lett. A turmixgép feltalálásával a turmixok elkezdték felvenni modern, felvert, levegőztetett és habos formájukat. Végül 1922-ben Chicagóban a Walgreens alkalmazottja, Ivar Coulson tejbegrízt készített úgy, hogy két gombóc vaníliafagylaltot adott a szokásos maláta tejital-receptjéhez. A „Horlick's Malted Milk” névre keresztelt terméket a Walgreen drogérialánc egy csokoládés turmix részeként mutatta be, amely „maláta” vagy „malta” néven vált ismertté, és gyorsan az egyik legnépszerűbb üdítőitallá nőtte ki magát. idő.

1 megjegyzés: