2024. október 16., szerda

Globális macskanap – október 16.

Globális macskanap – október 16.
 Ugye meg sem lepődtetek? Nos, valóban... Vannak prioritások. 🙂

Az október 16-án megrendezésre kerülő Globális Macskanap arra emlékeztet bennünket, hogy az emberek oktatása, bevonása és feljogosítása a macskák védelmére és védelmére a helyes dolog. Azt mondják, a kutyák az ember legjobb barátai. Talán, de nagyon valószínű, hogy a macskák holtversenyben az első helyen állnak az informális és tudománytalan „Legjobb barát” kategóriában.
 
A Globális macskanap megerősít egy dolgot – az idők kezdete óta szeretjük a macskáinkat – vagy közel van hozzá. Valójában az ókori egyiptomiak voltak az első civilizáció, amely kihasználta a macskafélék dicsőségét. Közel 4000 évvel ezelőtt úgy háziasították négylábú barátainkat, hogy élelmiszerboltok közelében tartották őket. (Ez segített a kártevők és más kártevők elleni védekezésben.) A macskák hamar nagy vadászok hírnevére tettek szert, később pedig az egyiptomiak istenként imádták őket. Nem sokat változott a régi idők óta.
 
Az Alley Cat Allies néven ismert érdekképviseleti csoport több millió támogatóval együtt fogja megünneplni a Globális macskanapot azzal a kötelezettségvállalással, hogy megmenti a macskákat a megöléstől. „A Global Cat Day Pledge azt az alapelvet tartalmazza, hogy minden macskának joga van élni az életét, és ez irányítja mindazt, amit a macskák védelmében teszünk” – mondja Becky Robinson, a Szövetség alapítója és elnöke. "Kiállunk a macskák számára nyújtott humánus, nem halálos programok mellett, és akik csatlakoznak hozzánk, lépéseket tehetnek a macskák megölésének megakadályozása érdekében."
 
Az összes macskával való humánus bánásmódot támogató szervezet jelentése szerint macskák és cicák milliói vannak életveszélyes veszélyben. Ennek az az oka, hogy a macskaféléket minden más állatnál többet ölnek meg a menhelyeken szerte az országban.
 
A Globális macskanap követeli, hogy a közösségek vezetői töröljék el a macskák megölését eredményező politikákat; felvértezzük a közösségeket életmentő, humánus politikákkal, és módosítson minden olyan irányelvet, amely veszélyezteti a macskák egészségét és biztonságát. Az általános megközelítés, amelynek során a macskákat humánusan csapdába ejtik, ivartalanítják, beoltják, és visszahelyezik a kültéri otthonokba, ahol élnek és boldogulnak. A jó közpolitika érdekében ez csökkenti a menhelyek befogadását, az „eutanáziát” és az állatszolgálatok igénybevételét, amivel az adófizetők pénzét takaríthatja meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése