2024. október 1., kedd

Vegetáriánus világnap – október 1.

Vegetáriánus világnap – október 1.

Igen! Ez az ünnep nálam már több, mint 30 éve tudatosan, minden nap tart! Vegetáriusnak lenni jó!
💚
Tudtad, hogy a világ lakosságának körülbelül 10%-a vegetáriánus, és hogy Indiában a legalacsonyabb az egy főre jutó húsfogyasztás a világon? Október 1-jén ünnepeljük a vegetáriánus lét előnyeit, és vallom, hogy a húsmentes életmód valóban elképesztően finom! Vegyük hát ki a répapálcákat, a tofut, a sajtos pizzát, a vegetáriánus hamburgert és az egyéb húsmentes finomságokat, mert ma van a vegetáriánusok világnapja!
* Még ha nem is vagy vegetáriánus, válj azzá egy napra. Vigyél magaddal vegetáriánus ételt, amit megoszthatsz az irodai vagy iskolai társaiddal. Nem szeretne extra erőfeszítéseket tenni? 
 
* Vásároljon kész zöldségtálcát. Mindenki szereti a zöldséges tálcákat – még a legbuzgóbb húsevők is.
* Próbálja ki a húsmentes opciót egy étteremben - Remélem, nem vagy az a típusú ember, aki egy felületes pillantás nélkül átugorja az étlap vegetáriánus részét? Ma használd ki az alkalmat, és fedezd fel a zöldségkínálatot, és válassz húsmentes ételt. Ki tudja?
* Vásároljon egy termelői piacon- A legfrissebb és legfinomabb zöldségek és gyümölcsök némelyike ​​megtalálható a helyi termelői piacon. 
 
Miért szeretjük a vegetáriánus világnapot?
- Jót tesz a környezetnek
- A húsmentesség nemcsak az állatokat kíméli, hanem a fosszilis tüzelőanyagokat is. Tudtad, hogy 78 kalória fosszilis tüzelőanyagra van szükség 1 kalória marhahús ledarálásához, de csak 1 kalória fosszilis tüzelőanyagra van szükség 1 kalória szójabab előállításához? Ez 780%-kal hatékonyabb, mint a hústermelés!
- Jót tesz a szervezetnek
A vegetáriánus étrendben általában sok olyan jót kell fogyasztani, ami nem mindig található a húsban: rost, folsav, C- és E-vitamin, magnézium, telítetlen zsírok és rengeteg fitokemikália. Ez alacsonyabb koleszterinszintet, csökkent szívbetegségek kockázatát, alacsonyabb vérnyomást és egészségesebb súlyt jelent.
- A vegetáriánus ételek finomak- Én már csak tudom! És enni meg szeretek!
Ki mondta, hogy a vegetáriánusok nem tudnak szórakozni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése