2024. október 6., vasárnap

#369. Gránátalma az őszi szürkeség ellen!

Nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt. Ahogy Katám is. Szívesen fogyasztjuk. Szeretem a piros gyümölcsöket, mert egészségesek. Ősszel érdemes sokat és sokszor fogyasztani. Már a színe is jókedvűvé tesz, nem is beszélve arról, hogy finom!

Vegyül fel a harcot Aphrodité gyümölcsével az őszi szürkeség ellen!

Gránátalma (Punica granatum)
 

1. Vitaminokban gazdag - Immunvédő

A gránátalma számos, szervezetünk egészséges működéséhenek szempontjából létfontosságú vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezek többek között a C-vitamin, a K-vitamin, a kálium és a magnézium.

2. Enyhíti a gyomorpanaszokat

Vitamin- és ásványianyag-tartalma mellett nem elhanyagolható a gránátalma jelentős rosttartalma sem - gyomornyugtató hatásán kívül a rostdús gyümölcs továbbá baktérium- és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik, így hozzájárul az egészséges emésztés megőrzéséhez/visszaállításához.

3. Ápolja a szépséget

A C- és K-vitamin mellett E-vitamint is tartalmazó gyümölcs sokszínű alkotóelemei révén természetes bőrápoló hatással is rendelkezik: hozzájárul az öregedésgátló folyamatok lassításához a bőr hidratáltságának megőrzéséhez, az értékes hatóanyagok továbbá hajápoló tulajdonsággal is bírnak.

4. Szív- és érrendszer

Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket. 

I love Gránátalma!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése