2024. október 20., vasárnap

Az írás nemzeti ünnepe – október 20.

Az írás nemzeti ünnepe – október 20.
Grafománként nagy rajongója vagyok a kézzel írásnak. Igyekszem sokat írni kézzel. Sajnálom, hogy kezd feledésbe merülni, és nem annyira fontos már, mint régen.

Az angoltanárok🇬🇧 nemzeti tanácsa október 20-át az írás nemzeti ünnepévé nyilvánította. Szóval, mit fogsz írni? Nem egészen tudod, hol kezd? Igaz, semmi sem olyan ijesztő, mint egy üres oldal bámulása, de meg tudod csinálni. Kezdd lassan! Egy-egy mondatot. Hamarosan lesz egy vers, egy naplóbejegyzés, egy történet, egy regény első fejezete, vagy csak egy igazán megrendítő FB-bejegyzés. Gyerünk.
 
Ez a nap tulajdonképpen az Angol Tanárok Országos Tanácsának kezdeményezése – arra a feltevésre épül, hogy az írás létfontosságú a műveltség szempontjából, de nagyobb figyelmet és ünneplést igényel.
 
Ahogy látják, az emberek hajlamosak „ceruza-papír-feladatok”-ként gondolni az írásra, de nem számít, ki vagy, az írás az életed része. Ez része annak, hogyan dolgozol, hogyan tanulsz, hogyan emlékszel és hogyan kommunikálsz. Hangot ad annak, aki vagy, és lehetővé teszi, hogy hangot adj a számodra fontos dolgoknak.
Az elmúlt 11 évben a csoport több ezer embert látott, akik megosztották válaszaikat, és részt vettek a #WhyIWrite témája körüli tevékenységekben. Kollektív hangjuk emeli ennek a kérdésnek a hangját. Már alig várják az írás eddigi legjobb nemzeti ünnepét.
 
Ünnepeld a mai napot azzal, hogy írsz egy levelet vagy képeslapot valakinek KÉZZEL!, aki fontos neked, vagy akit régen láttál már! Fel is adhatod postán, biztos örülni fog neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése