2024. október 21., hétfő

Vissza a jövő napjába – október 21.

Vissza a jövő napjába – október 21.

Vedd fel Nike-dat, kapcsolj be egy VHS-t, és pörgesd fel DeLorean-ed, mert október 21-én a Vissza a jövőbe nap! Először 2015-ben ünnepelték (egy jelentős év a komoly rajongók számára), az eredeti „Vissza a jövőbe” egy 1985-ös sci-fi klasszikus, amely világszerte közel 400 millió dollár bevételt hozott!
 
Marty McFlyt, Doc Brownt és az ikonikus „Vissza a jövőbe” trilógia összes többi emlékezetes szereplőjét október 21-én ünneplik.
A Back to the Future (Vissza a jövőbe) ikonikus, epikus sorozat 1985-ben emberek millióinak engedett bepillantást abba, hogy milyen is lehet a jövő. Persze nem mi találtuk ki az időutazást (vagy ami azt illeti, a hoverboardokat, még mindig sóvárogunk ezzel kapcsolatban), de érdekes pillantást vethettünk a ténylegesen megvalósult jövőre. Erről majd később. A Vissza a jövőbe napot október 21-én ünnepeljük, mert Marty McFly eredetileg ezen a napon utazik a múltba, és elindítja kétségtelenül egzisztenciális kalandját.
 
Az eredeti filmben különféle cselekményfordulatok vannak, de ami igazán méltóvá teszi a filmet saját tiszteletbeli napjára, az a mai technológia korai prototípusainak víziója, mint a nagy lapos képernyők, a virtuális valóság szemüvegei, a videokonferenciák, a számítógépes táblagépek és biometrikus szkennerek.
 
Egy 2015-ös CNN Vissza a jövőbe nap évfordulós cikke azt mondja, hogy ironikus módon a film leginnovatívabb része a VistaGlide mozgásvezérlő rendszer volt, amely lehetővé tette, hogy Fox megosszon jeleneteket önmagával. A lényeg, a Vissza a jövőbe nap nem csak az 1985-ös közönségnek enged bepillantást jelenlegi techno-dús életünkbe; de a „Vissza a jövőbe” lehetővé teszi az időutazást egy nagyon klassz filmmel!
 
A Vissza a jövőbe nap dátuma maga is kétszeresen jelentős. A „Business Insider” szerint 2015. október 21-e az a nap, amikor a forgatókönyvíró, Bob Gale úgy döntött, hogy a Chicago Cubs megnyeri a világbajnokságot, Gales szerint valami „a legabszurdabb dolog volt, ami eszünkbe jutott” 1985-ben. (kiderült, hogy egy év szünet volt, a Cubs megnyerte a sorozatot 2016-ban). Az ötlet, hogy a Kölykök megnyerjék a sorozatot, Marty McFly-nek ad valami fogadást, mint „horog” a film második történetéhez. A folytatásban, a „Vissza a jövőbe, II. rész” című filmben Fox karaktere, Marty McFly a jövőbe utazik 2015-ben, hogy megmentse azokat a gyerekeket, akik apjuk szemében még csak nem is csillognak.
 
A Vissza a jövőbe szinte minden sci-fi-rajongónak meg kell néznie, és folyamatosan szórakoztató, energikus kiruccanás az időben, néhány emlékezetes karakterrel és igazán nagyszerű fogós mondatokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése