2024. október 3., csütörtök

Országos Technikai Nap – október 3.

Országos Technikai Nap – október 3.
Ez nem az én ünnepnapom, de tudom, hogy van, akinek fontos!

Az október 3-i Országos Technikai Nap annak az ünnepnek a célja, hogy felhívja a figyelmet arra a sok lehetőségre, amelyet a fiatalok kihasználhatnak a technológiai iparban. Ha a 21. század egy zászló alatt definiálható, akkor az a technológiai zászló. Még a negyedszázados határt sem értük el, és máris a terjedelmes és nehéz számítógépektől a karcsú és könnyű laptopokká váltunk. Vannak 3D-s anyagok nyomtatására alkalmas nyomtatók, amelyek egy részét már felhasználták fenntartható és környezetbarát épületek és tárgyak létrehozására. A következő években a szakemberek már azt jósolták, hogy még olyan munkalehetőségek is lesznek, amelyek jelenleg nem léteznek. Valójában a mai éghajlaton minden egyes csúcstechnológiai munkához automatikusan további négy jön létre. Hogy felhívják a figyelmet a gyorsan növekvő technológiai iparra, megemlékeztek a Technika Nemzeti Napjáról.
 
A National Techies Day-t a CNT Networks (Computer Networking Technology) és a techies.com hozta létre 1999-ben. Az előbbi egy adattárolási hálózati megoldásokra specializálódott cég, míg az utóbbi egy álláswebhely volt, amely arra összpontosított, hogy a feltörekvő jelentkezőket megtalálja a megfelelő munkával. kiküldetések a technológiai iparban. A nap kitalálásának fő célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a fiatalok milyen technológiai pályák közül választhatnak. Az ipar óriásit fejlődött az elmúlt 100 évben, de ha egészen az emberi civilizáció kezdetéig mennénk vissza, akkor valóban rá fogunk jönni, milyen messzire jutott az emberi faj. A „technológia” a görög „technē” (jelentése „művészet/mesterség”) és „logos” (jelentése „szavak”) szavakból származik. Kezdetben a „technológia” szót az iparművészetről szóló diskurzusra használták. Egészen a közelmúltig, nevezetesen a 20. századig használták a technológiát számos, fogalmakkal és folyamatokkal kapcsolatos alkalmazott tudományos projektre hivatkozva.
 
Az emberi civilizáció mérésének egyik módjaként figyelembe veszik az ilyen technológiai fejlődést. Gerhard Lenski amerikai szociológus kijelenti, hogy a társadalmi haladás megértésének jó módja az, hogy az információ hogyan halad át rajta a technológia szempontjából, és ezzel vissza is térünk a műszaki szakemberek nemzeti napjához. Ha azt akarjuk, hogy társadalmunk pozitív irányba haladjon, bátorítanunk kell a körülöttünk lévő fiatalokat, hogy lépjenek be arra az arénára, amely nemcsak közelebb viszi őket a sikerhez, hanem a világ többi részét is felgyorsítja. .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése