2020. január 11., szombat

ÉLETSZÖVŐ # 11. Ki volt az, aki ma mosolyt csalt az arcodra?

A tegnapi egy elég eseménydús nap volt. Az iskolában elkezdődött a korcsolyaoktatás, és bár a nagyok nagyon ügyesek már, a Legkisebb most kezdte, és mindketten nagyon izgatottak voltunk. Persze, hogy arra kért, hogy legyek ott. Akkor érzi magát biztonságban. Az iskolában lehetőség van erre, hogy elmenjenek a szülők segíteni, és ez szerintem jó.
A 3. és 4. órában korizik a két kicsi, így Katánál ott maradtam, Nimródnál pedig egy darabig, neki már nem kell segítség, csak ő meg anyás.... :)

11.Ki volt az, aki ma mosolyt csalt az arcodra? 
A válaszom egyébként egyszerű: Hát persze, hogy a gyerekeim.
A reggel elég jól indult, már jól sikerült napok vannak mögöttünk. Mivel Zsófinak ilyenkor nulladik órája van, tehát korábban elmegy, nincs annyi konfliktusforrás, mint szokott lenni ilyenkor... :)
De most ismét megörvendeztették a szívemet.  Most pénteken diák sakkolimpia volt, és természetesen az iskola képviseltette magát, és persze, hogy Nimródra számtottak. Ez erősen az ő sportja, de mivel egyszer Zsófi is jelentkezett, azóta viszik. Nem annyira nekivaló, és nem is szeret sakkozni, de becsületből elment. Jövőre már kérni fogom, hogy ne vigyék....
Mindenesetre Nimród hozta a formáját, ha nem haragszotok, és remélem, hogy nem tűnik nagyképűen, de papírforma volt. Minden meccsét megnyerte, és nagyon boldog volt. Annyira aranyos ilyenkor. És persze, hogy én, mint szülő is boldog vagyok, és mosolygok. 
Néhány gyerek szomorú volt. Zsófi miatt aggódtam is, de aztán 3. lett, és én ennek jobban örültem, mint Nimród aranyának. 

Van egy kisfiú, akivel minden sakkversenyen találkoznak, és minden alkalommal összefutnak, amolyan "barátok", de a sakkasztalnál nincs barátság! Az apukájával elég jóban vagyunk, amikor először találkoztunk, az első közös meccsükön, akkor "barátkoztunk" mi is össze. Az apuka játszik egy zenekarban, a SPENCER-HILL MAGIC BAND-ben. A Terence Hill és Bud Spencer filmnek zenéjéből adnak koncertet, és találkozókat szerveznek nekik. Németországban van a legnagyobb rajongótábor, és ők szerveznek nekik koncertet, és találkozókat (Terence Hillel meg akik még élnek, és játszottak a sorozatban.)
Az apuka középen, kék pólóban, szürke pulcsiban. 
Koncerthangulat
Mondtam a kisfiúnak, hogy ne aggódjon, - bár így is jó eredményt ért el - de Nimród már felnőttekkel játszik, és azért nyer. Két hét múlva csapatverseny. 
Mindenesetre a Nagylányomra nagyon büszke voltam. 
Ők is boldogok voltak, így ma mindenki mosolygott itthon!

A mai napon még sok más dolog is történt, de most jobban mosolyogtat az, ami tegnap történt. 


Legyél ma valaki napfénye! 
Csalj ma valakinek mosolyt az arcára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése