2020. január 29., szerda

ÉLETSZÖVŐ # 29. AZT SZERETEM A LEGJOBBAN MAGAMBAN, HOGY...

#29 - Azt szeretem a legjobban magamban, hogy...

kreatív vagyok. :)
Csak így szerényen. De tényleg. Ezért nagyon hálás vagyok Istennek. Olyan ajándékot adott (szerintem), amit a félelmeim és a gátlásaim mellett tudok csinálni, és a visszajelzések szerint jól.
Sokáig nem hittem el és nem hittem magamban. Még most is küzdök önbizalomhiánnyal, és bár Férj nagyon bátorít és mellettem van (neki nagyon hálás vagyok!), sokszor keveredem olyan helyzetbe, ahonnan nehezen jövök ki, mert egy határozottabb ember, akinek erősebb a hangja és jobban képviseli az érdekeit simán elnyom, pedig tudom, hogy nekem van igazam. Csak még bátortalan vagyok, de már alakulok. :)


Alapvetően elégedett vagyok. Önmagammal. A látvánnyal is. Most már.
Nem volt ez mindig így. Pedig egykor 50 kg voltam és csinos, és nem voltak plusz kilóim, sem nagyobb ruhaméret. Mégis, szeretek én lenni. Nem mondom azt, hogy magabiztosabb lettem, talán csak egy kicsivel és egy kicsit. De hogy boldog vagyok így, azt biztosan mondhatom.
Nem akarok megváltoztatni magamon semmit, nem mondogatom, hogy "hű, hogy nézek ki!" meg hasonlók. Volt, hogy mondtam, de aztán nem változott semmi. 
Szeretem magamban azt is, hogy jól veszem a humort, mert úgy gondolom, hogy humor nélkül az élet nagyon unalmas és sivár lenne, és hamar ideges lennék, az tuti. De így nem. 
Szeretem azt, hogy az utóbbi időben megtanultam - bocsánat a szóért - letojni azt, amit az emberek gondolnak vagy mondanak rólam. Nehéz küzdelem, és bár nem mindig sikerül, de azért igyekszem. És jó úton haladok.
Egyszóval, szeretem magam.

És Te?


Az önbecsülés, az önértékelés és az önszeretet mind önmagaddal kezdődik. 
Ne keresd az értékeket magadon kívül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése