2024. január 3., szerda

Minden nap egy ünnep - 01.03.


 Az Alvás Napja Fesztivál története 

Az emberi faj létezése óta negyven kacsintást élvezünk, de nem mindig értettük meg. Az ókori görögök korai spekulációi az alvás okáról az volt, hogy ez a keringés hiánya miatt következik be, ami miatt a test egy ideig eszméletlenné válik, miközben egyensúlyba kerül. A teoretikusok eleinte megosztottak abban, hogy ez az agynak vagy a szívnek köszönhető, amelyekről ismert volt, hogy a két legfontosabb szerv.  

Akkoriban az alvást a nap első és második alvására osztották, ahelyett, hogy ma élveznénk az egyetlen hosszú szakaszt. Az alvás közti szünetben az emberek szocializálódtak és pihentek. Ez a rutin évszázadokon át változatlan maradt, de az ipari forradalom és a mesterséges fény feltalálása megzavarta, amely lehetővé tette a hosszabb munkanapot, és ezért összetolta az alvási időszakokat. A napi szocializációs részt inkább lefekvés előtt helyezték át. 

 A siker iránti vágy az újonnan iparosodott világban sok munkás és üzletember alvásidejét emészti fel, ahogyan ez ma is történik. A Ford új szabályozást vezetett be 1926-ban, amikor az első amerikai vállalatként nyolcórás és heti 40 órás munkarendet biztosított alkalmazottai számára, lehetővé téve, hogy a bérlistán szereplők időben lefeküdjenek. . 

Az Alvás Napja Fesztivál egy mai ünnep, amelyet állítólag azért találtak ki, hogy az év végi ünnepi időszakban feltöltődjünk az elveszett alvásból. Arra emlékeztet bennünket, hogy a következő évben gyakoroljuk az öngondoskodást, és használjuk ki a jó éjszakai alvás számos előnyét.

https://nationaltoday.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése