2024. január 17., szerda

Minden nap ünnep! - 01.17.

 


Az igazi neve Frank "Rocky" Fiegel volt. 1868-ban született Lengyelországban, és gyermekként az Egyesült Államokba vándorolt ​​szüleivel, akik egy illinoisi kisvárosban telepedtek le. 
 
Fiatal emberként Rocky tengerre ment.
20 éves tengerészi pályafutása után a Kereskedelmi Tengerészgyalogságnál Fiegel visszavonult.
Később az illinoisi Chester városában lévő Wiebusch's Tavern felvette „Bouncer”-nak, hogy fenntartsa a rendet a zajos bárban. 
 
Rocky gyorsan hírnevet szerzett arról, hogy mindig részt vett a harcokban (és általában nyert). Ennek eredményeként deformált szeme volt ("Pop-eye"). A pipáját is „mindig” szívta, ezért mindig a szája egyik feléről beszélt. Szabadidejében, mint kidobó, Rocky azzal szórakoztatta az ügyfeleket, hogy izgalmas történetekkel mesélte el őket a „hét tengeren” átkelt tengerész karrierje során.
 
A Popeye megalkotója, Elzie Crisler Segar Chesterben nőtt fel, és fiatal férfiként a kocsmában találkozott Rockyval, és órákig üldögélt, és hallgatta az öreg tengerész csodálatos „tengeri történeteit”. Évekkel később Segar karikaturista lett, és kifejlesztett egy képregényt „Thimble Theater” néven.
 
Megtisztelte Fiegelt azzal, hogy megkérdezte, mintaképezheti-e új képregényszereplőjét, a „Popeye, a tengerész embert” utána. Fiegel természetesen hízelgett, és beleegyezett.
Az évek során Segar tartotta a kapcsolatot Rockyval, és mindig segített neki pénzzel; adva neki egy kis százalékot annak, amit a „Popeye” illusztrációival keresett.
 
Popeye érdekes részlete a spenót használata. A történet hatalmas keresletet teremtett a spenót iránt az Egyesült Államokban. A Popeye alkotója 9 évvel azután halt meg, hogy megalkotta. Az ikonikus karakter még mindig uralja a rajzfilmipart, köszönhetően a karakter zseniális ábrázolásának és a történet mélységének. A Popeye a valaha létezett egyik legsikeresebb franchise.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése