2024. január 21., vasárnap

Minden nap ünnep! - 01.21.

 Az ölelés nemzeti napja – január 21.

 

Nyisd ki a szívedet… és a karjaidat, idén január 21-én a Nemzeti Ölelés Napja alkalmából! Ahogy sejtheted, ez a nap egy éves esemény, amelyet az ölelés alulértékelt művészeti formájának szentelnek. Mindenféle ölelést szeretünk, az egykarú tesóöleléstől a teljes medveölelésig. Szóval öleljük meg!
 
A National Hugging Day-t 1986-ban hozta létre Kevin Zaborney. A barátja a Chase eseménynaptára tulajdonosainak unokája volt. Zaborney azért választotta január 21-ét, mert ez a téli ünnepek időszaka és az újév születésnapja közötti időszak volt, és észrevette, hogy az emberek hajlamosak rosszkedvűnek lenni. Azt is érezte, hogy az amerikaiak gyakran túlságosan zavarban vannak ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt ragaszkodást mutassanak, és remélte, hogy a National Hugging Day megváltoztatja ezt, bár valójában soha nem gondolta, hogy ez elkapja.
 
Az „ölelés” szó a vélekedések szerint a „hugga” szóból származik, amely „vigasztalni” jelent az óskandináv nyelvben, és körülbelül 450 évvel ezelőtt jelent meg. Maga az ölelés története azonban kicsit bizonytalanabb. Ismeretes, hogy csak a közelmúltban (az elmúlt 50 évben) tapasztalhattuk a nyilvános ölelés teljes elfogadását, elválasztva azt a szeretet más megkülönböztetett megnyilvánulásaitól, például a csóktól. Az ölelés elterjedt elterjedtsége az elmúlt években a viták szerint két fő okra vezethető vissza: az öltözködési szabályok és a kapcsolatok közötti modorok csökkent formalitása, valamint a politikai szereplők viselkedésének megváltozása, egy sokkal rokonabb, melegszívűbb felfogásra törekedve. a nyilvánosságnak.
 
Manapság már nem is gondolunk arra, hogy a nyilvános ölelés illetlen PDA-nak számított. Ölelünk, hogy üdvözöljük a barátokat és a családot, hogy elköszönjünk, vagy gratuláljunk valakinek. Vigasztalni valakit vagy támogatást mutatni. Ölelünk, mielőtt a sport- és teljesítménycsapatok megkezdik a mérkőzést, és hogy az intim kapcsolatok között általános vonzalom jelét mutassuk meg. Vannak Free Hugs jótékonysági adománygyűjtések is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése