2024. január 18., csütörtök

Minden nap ünnep! - 01.18.

 


A Nemzeti Erdők Napját minden évben január 18-án ünneplik szerte a világon. 
 
A Forrest név olyan valakit jelöl, aki királyi erdőben vagy annak közelében él, vagy abban dolgozik. A középkorban az erdő nemcsak erdő volt, hanem a törvény által a király és nemesei vadászata számára fenntartott nagy terület. Az angol szó az ófrancia „erdő” és a késő latin „forestis” szóból származik, amely a „foris” szóból származik, ami „kint” jelent. Mindegyik a lakóhelyen kívül fekvő erdőkre utal. Ezért lényegében Forrest olyan valakit jelent, aki az erdőhöz tartozik!
 
A Forrest egy fiúnév is, amelynek gyökerei az angliai normann invázióból származnak, ahol kereszt- és vezetéknévként is használják. Ezért gyakori név a franciák és az angolok körében. 
 
Az erdő mindig is mélyen szimbolikus és jelentős volt az emberiség számára. Nem tudjuk elképzelni az életünket a fák és az általuk védett állatok nélkül. Az erdők azonban veszélyekkel és rejtélyekkel, valamint felfedezéssel és menedékekkel is kapcsolatosak. Ők az éltető oxigén legnagyobb termelői is. Nem meglepő tehát, hogy a Forrest a történelem során népszerű név (és vezetéknév) maradt. Az emberiség kalandszeretetéről és a természeti világról beszél – ez egy fenséges örökség, amelyet bárki örökölhet!
A Forrest éveken át szilárd helyet foglalt el az Egyesült Államok népszerűségi listáján. A „Forrest Gump” megjelenése után némileg meglepő csapást kapott. A név 2013-ban kezdett ismét felkapaszkodni a slágerlistákra, amikor újra felkerült a „Top 1000 listára”, mint valaha volt egyik legnépszerűbb név.

https://nationaltoday.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése