2024. január 10., szerda

Minden nap ünnep! - 01.10.

 A keserű csokoládé nemzeti napja minden év január 10-én van. Tudtad, hogy az ókorban a keserű csokoládét sokféle betegség kezelésére használták? A keserű csokoládék világszerte népszerűek egyedi és intenzív ízük miatt. Mindenféle csokoládé édességhez és desszerthez használják, és egyesek szerint még jobb, ha úgy eszik, ahogy van!


 A nemzeti keserédes csokoládé nap története  

Ha a lakosság azon kis részéhez tartozol, akiknek a tejcsokoládé gazdag, édes íze nem elég a csokoládévágy kielégítésére, Boldog Nemzeti Keserűcsokoládé Napot!  

A keserű csokoládé olyan csokoládéfajta, amely nem tartalmaz tejet. Legalább 35% kakaószesz, kakaóvaj és minimális mennyiségű cukor keveréke. A kakaó és a cukor aránya határozza meg, hogy a csokoládé keserű-e, félédes vagy édes. A keserű, vagy étcsokoládé legalább 70% kakaót tartalmaz.  

A Nemzeti Keserűcsokoládé Nap története és eredete ismeretlen, de a csokoládé története kiterjedt. Kutatások szerint a csokoládét először az aztékok fedezték fel, akik őrölt kakaóbabot használtak keserű ital főzéséhez. Gyakran kukoricával és borssal főzték, és a következő nevet adták neki: „xocolatl”. Innen származik a modern „csokoládé” név. 

 Amikor az európaiak néhány évszázaddal ezelőtt nagy utakat tettek az óceánon, rátaláltak az azték civilizációra, és megismerkedtek a „xocolatl”-val. A keserű azték italt azonban nem szerették különösebben. Visszavitték Európába a kakaómagokat, és cukrot adtak az őrölt kakaómaghoz. Ebből született meg a csokoládé, amit ma eszünk.  

Ezt követően a csokoládé számos formát, formát, ízt és színt kapott, és ma már több száz csokoládémárka áll rendelkezésünkre, hogy kielégítsék vágyainkat. Szóval, szükségünk van egy különleges napra, hogy megünnepeljük és csokoládéval kényeztessük magunkat, ahogyan azt már naponta megtettük? Nos, a keserű csokoládé újabb okot ad arra, hogy kezeljük ízlelőbimbóinkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése