2024. január 28., vasárnap

Minden nap ünnep! - 01.28.

 Minden nap ünnep! - Pop Art nap – január 28.


 
A Pop Art Napját minden évben január 28-án ünnepeljük, és azon vagyunk, hogy ismét elmerüljünk a művészetek világába zárt esztétikai élvezetekben. El tudod hinni, hogy a kutatók azt találták, hogy a művészet javítja az olvasási és statisztikai képességeket? (KÁR, HOGY EZ MOST MEGSZŰNIK NÁLUNK!) Nos, ne menj túl messzire. Ha valami, akkor biztosan tudjuk, hogy a művészet transzcendentális, és mindannyian szeretjük, ha a falakon, ruháinkon, íróasztalunkon és körülöttünk van. Mindannyian, a magunk módján, gyönyörű műalkotások vagyunk.
 
A művészet az élet. Mindenütt ott van körülöttünk, ha csak egy pillanatra ránézünk. Minden reggel a nap felkelése és ugyanannak a lenyugvása. Ott van a csillagokban, ahogy csillognak a fényes éjszakai égbolton, a kisgyerekek, akik átszaladnak az úton, a fiatal parasztlány, aki egy zsámolyon ül és lassan feji teheneit, a büszke matróz, aki egyenruhában pózol.
 
A művészet évezredek óta jelen van a mindennapi életünketben. Az évek során a művészet fejlődött, és ezzel együtt megbecsülése is, különösen olyan művészek munkái kapcsán, mint Leonardo Da Vinci, Michelangelo. az impresszionisták. És persze mindenki más, aki valaha alkotott. 
 
A pop art forradalom ezután Amerikában és Nagy-Britanniában lendült be, és a populáris és kereskedelmi kultúrákból merített betekintést. A pop art egyedülálló művészeti típusként fejlődött ki a 20. században annak eredményeként, hogy a korszak fiatalabb művészei aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az iskolákban tanított művészetnek szinte semmi köze nincs fizikai és kortárs életükhöz. A művészet korábban az absztrakt expresszionizmus területe volt.
 
A pop art magában foglalja a képregényekben, rajzfilmekben, hírességek művészetében, újságokban, magazinokban, televíziókban és reklámművészetekben szereplő művészeti alkotásokat, valamint minden olyan művészetet, amely szórakoztató színekkel, fülbemászó betűtípusokkal, nagy szavakkal, merész és éles dizájnnal rendelkezik. A pop art azóta a művészeti alkotások egy másik szférájára is hatással van, mivel a művészet elemeit más művészetekben sajátították el.
Mindegy, hogy tetszik-e, vagy sem, érdemes foglalkozni vele. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése